Evenimente : Concerte

The Original Blues Brothers Band

The Original Blues Brothers Band, in concert la Bucuresti, marti, 11 octombrie 2016, de la ora 20:00, la Sala Palatului.

Legendarul grup The „Original” Blues Brothers™ concerteaza in premiera, in Romania.

The „Original” Blues Brothers™ Band, una dintre cele mai iubite trupe din peisajul muzical mondial, recunoscuta si pentru succesul urias al fimului ce ii poarta numele, va face show toamna aceasta la Bucuresti. Concertul legendarului grup de muzicieni americani reprezinta o premiera pentru iubitorii de blues din Romania, si va avea loc pe 18 octombrie, la Sala Palatului, incepand cu ora 20:00.

The „Original” Blues Brothers™ au fost si sunt cap de afis in cele mai importante festivaluri de Jazz si Blues din Europa, cum ar fi Nimes Fair in Franta, North Sea Jazz Festival in Olanda, Pistoia Blues Festival in Italia si Montreux Jazz Festival in Elvetia. O experienta deosebita a avut loc in Paris, unde band-ul a oferit trei nopti de concerte sold-out fara precedent, in iubitul Olympia Theater, unde scaunele au fost scoase pentru prima data in istoria salii, in vederea acomodarii numarului mare de persoane.
Alaturi de Steve „The Colonel” Cropper (chitara) si Lou „Blue Lou” Marini (saxofon), doi dintre fondatorii band-ului, vor fi prezenti actualii membri ai grupului, John „Smokin John” Tropea (chitara), Leon „The Lion” Pendarvis (clape), Eric „The Red” Udel (bass), Lee „Funkytime” Finklestein (tobe), Larry „Trombonius Maximus” Farrell (trombon), Steve „Catfish” Howard (trompeta), Rob „The Honeydripper” Paparozzi (voce si harpa), Bobby „Sweet Soul” Harden (voce) si Tommy „Pipes” McDonnell (voce), mari muzicieni care au colaborat cu nume internationale, precum Eric Clapton, Ray Charles sau Patti LaBelle. In aceasta formula exceptionala ii vom putea aplauda pe 18 octombrie la Sala Palatului, intr-un show plin de exuberanta. 

Povestea trupei a inceput in 1976, ca parte a show-ului de televiziune american Saturday Night Live, cand actorii John Belushi si Dan Aykroyd au infiintat o trupa pentru cateva sketch-uri in cadrul emisiunii. Proiectul a devenit unul de sine statator, iar doi ani mai tarziu grupul a lansat primul lor album, intitulat ”Briefcase full of blues”. La scurt timp au cucerit Hollywood-ul cu filmul ”The Blues Brothers”, unde au colaborat cu nume reprezentative ale muzicii jazz si blues precum James Brown, Ray Charles sau Aretha Franklin.

Update: Chitaristul Steve Cropper va canta la Sala Palatului alaturi de membrii The Original Blues Brothers Band

Cu energie debordanta, entuziasm si un chef nebun de a canta si incanta urechile celor care se delecteaza pe ritmul muzicii blues, legendara trupa The Original Blues Brothers Band a dat startul unui nou turneu international, performand, la inceputul lunii august, in doua concerte fabuloase din Franta.

Versatilitatea ritmica, cu diferite tempouri, de la lent la foarte rapid, precum si interpretarile magistrale ale melodiilor care au facut succes de-a lungul anilor, au transformat salile de spectacol in adevarate temple ale prieteniei si bunei dispozitii.
Din fericire pentru noi, povestea continua!
Turneul ii va purta pe membrii The Original Blues Brothers Band prin numeroase tari, urmatoarea pe lista fiind Norvegia, apoi Finlanda, Elvetia, Italia, Spania si, nu in ultimul rand, ROMANIA.
Iubitorii genului din tara noastra vor putea lua parte la show-ul domnilor The Original Blues Brothers Band, in data de 18 octombrie, la Sala Palatului din capitala.

Din formula actuala a trupei nu va lipsi, ”Colonelul” Steve Cropper, unul dintre cei mai buni chitaristi ai tuturor timpurilor si pionier al ”sound-ului Memphis”. Figura importanta a miscarii soul din anii ’60, Steve Cropper nu s-a impus doar ca instrumentist si orchestrator (a colaborat cu artisti precum Otis Redding, Sam & Dave si Wilson Pickett) ci si in calitate de compozitor, scriind piese precum „Green Onions”, „In The Midnight Hour” (cu Wilson Pickett), „Knock On Wood” (cu Eddie Flyd) si „(Sittin’ On) The Dock Of The Bay” (alaturi de Otis Redding).

Spre sfarsitul anilor ’70, Steve s-a implicat in proiectul The Blues Brothers Band, a facut parte din distributia ambelor filme, s-a bucurat de numeroase aparitii TV alaturi de acest proiect si a sustinut turnee numeroase.
Recent, redactorii revistei britanice MOJO au intocmit un Top 100 al celor mai buni chitaristi din toate timpurile, iar Steve Cropper a fost pus pe locul 2 dupa Jimi Hendrix. In 1992, Steve a devenit prezent atat in Rock And Roll Hall Of Fame (alaturi de Booker T & The MG’s) cat si in Rhythm And Blues Hall Of Fame.
In 2007, Steve a primit Premiul Grammy pentru intreaga cariera, iar distinctiile importante nu s-au oprit aici.
Pasiunea pentru muzica a dedicat-o in totalitate publicului. Intr-un interviu acordat pentru earlyblues.com, Steve Cropper spunea ca:
”Este vital sa nu uiti sa te joci! Publicul simte imediat daca mimezi entuziasmul pe scena.”

Pe 11 octombrie, la Sala Palatului, The Original Blues Brothers Band nu va mima entuziasmul, ci promit un show de zile mari.
Celor interesati, le aducem la cunostinta faptul ca perioada de presale a fost prelungita pana la data de 20 august.

Biletele pentru concertul programat in data de 18 octombrie la Sala Palatului, au fost puse in vanzare la preturi variabile in functie de categoria de loc, dupa cum urmeaza: VIP – 300 lei, cat.I – 200 lei, cat.II – 140 lei, cat.III – 90 lei si cat.IV – 65 lei.