Locuri : Centre și Institute

Centrul Cultural pentru Unesco „Nicolae Balcescu”

Centrul Cultural “Nicolae Balcescu” este o institutie publica aflata sub patronajul Consiliului Local si Primariei Sectorului 4. Aici se organizeaza, teatru, expozitii, conferinte, concerte, cursuri, ateliere, evenimente.
Centrul Cultural pentru UNESCO Nicolae Balcescu lanseaza proiectul Martea tinerilor creatori, o mini-stagiune dedicata studentilor din ultimul an si master, sectiile actorie si regie, de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti.
Prin parteneriatul incheiat intre cele doua institutii, in fiecare seara de marti, de la ora 19:00 va fi prezentata in sala de teatru a Centrului, una dintre productiile tinerilor artisti, asa cum se intampla cu ani in urma la Studioul Casandra. Din momentul in care nu a mai functionat teatrul din strada Franceza, spectacolele lor au fost jucate numai in salile din cadrul universitatii si doar cateva dinte ele au fost gazduite ocazional de cate un teatru bucurestean si au putut fi vazute de publicul larg. Accesul va fi gratuit, in limita locurilor disponibile.
“Unul dintre obiectivele principale ale Centrul Cultural pentru UNESCO «Nicolae Balcescu» este acela de a sustine tinerii creatori si productiile lor, era firesc sa le deschidem portile artistilor de la UNATC. Imi amintesc ce a insemnat pentru mine iesirea la scena, la Casandra – prima intalnire cu publicul. Vreau sa le ofer si lor aceasta sansa . Si in acelasi timp, ma bucur ca spectatorii nostri vor avea parte de aceasta prima intalnire cu numele de maine ale teatrului romanesc”.
Cristian Sofron – Director General Centrul Cultural pentru UNESCO Nicolae Balcescu