De Citit : Editoriale

Căldură mare…

| 04 august

Cobori pînă la Mega din cartier, ai rămas fără biscuiți digestivi, ieşi din scară şi pe aleea dintre blocuri tocmai vine o supergagică; craci, ţîţe şi un mers impetuos. Poate-ar fi fost bun și puțin toc pentru o cambrare perfectă. Reglezi cristalinul, roteşti turela jumate stînga şi scrutezi înălţimile; ochi albaştri şi superbi. Cine-o fi? Oare de la dinţăria aia care s-a deschis la parterul de la garsoniere?

Se apropie, te afunzi în azurul ei, te salută, eşti scurtcircuitat dar te aduni de pe jos și-ţi revii pînă la următorul ei pas. Îţi birui emoţiile şi îi răspunzi; aşa e civilizat, cei şapte ani…
De la cincizeci de centimetri îți merge direct la suflet, ce mai, e chiar o bucată tare! Totuși eu aș fi renunțat la sutien.

Întorci capul după ea ca să-o mai vezi odată, așa, ca o ultimă bucurie, speri că şi ea, poate, nu se ştie, s-au mai văzut cazuri, chiar știi pe unu’ Marinuș, care s-a și însurat de la o chestie d-asta, şi o vezi intrînd în blocul tău! Drace, e chiar prietena lu’ Ştefan, vecinul de etaj, ţi-a şi prezentat-o, ai mai văzut-o de trei ori!

Partea proastă e că pe drumul de întoarcere ţi-ai pierdut ăia cinci lei, ţi i-a dat mămica

pentru îngheţată.

*

Cezar Pârlog este publicist şi scriitor. Ultimele cărţi publicate sînt „Electric puzzle”, Editura Neuma, 2017, „Life stuff sau Învăţături pentru Andreea”, Editura Tracus Arte, 2016, „Flori, fete, fiţe sau băieţi”, Editura Tracus Arte 2014, Premiul Naţional „Vasile Voiculescu”, 2015.