Evenimente : Teatru

Iubirea este un lucru foarte mare

Iubirea este un lucru foarte mare, luni, 21 noiembrie 2016, de la ora 20:00, la Teatrul Elisabeta, Restaurant Elisabeta.

Tip spectacol: drama moderna, comedie, cu muzica live. Durata: 1h 10 (fara pauza).

Preturi bilete: 35 lei.

Regizor: Marius Gilea.

Autor: Ion Baiesu.

Distributie: Adina Stoica, Daniel Haralambrie, Monica Odagiu.

Reteta unei experiente inedite: peste 200 grame de parfum interbelic se presar 100 grame de arome imbietoare ale preparatelor culinare ale unui chef bucatar iscusit. Se amesteca bine pana ce se obtine un produs omogen urmand ca apoi acesta sa fie asezonat cu portii serioase de rasete copioase si cu talentul si vitalitatea unor actori desavarsiti. Plating-ul va fi conceput conform ultimelor tendinte ale teatrului independent.

V-am facut pofta nu-i asa? Restaurant Elisabeta preia initiativa si invita, intr-un spatiu neconventional, toti “gurmanzii” de teatru sa se infrupte din preparatele sale atat gastronomice cat si culturale in cadrul unui concept inedit, « Pofta de Teatru ».

Premiera spectacolului a avut loc in vara lui 2012. De atunci si pana in prezent jucam cu succes pe scenele teatrului independent din Bucuresti. Bucuria, felicitarile si entuziasmul spectatorilor ne confirma acest lucru si ne dau avant sa mergem mai departe.

In 2013 am jucat in cadrul festivalului “FEST CO – Festivalul Comediei Romanesti” organizat de catre Teatrul de Comedie din Bucuresti. De asemenea in 2013 si 2014 am jucat in cadrul festivalului “Bucurestii lui Caragiale”.

“(…) Lucrurile se petrec natural: s-au cunoscut la Medgidia, intr-o gara, marti, la ora paisprezece si douazeci si unu (ora Bucurestiului). Ea pierduse acceleratul spre Lehliu, el – spre Babadag. Ea are 18 ani si este casiera la Alimentara, el – 21 si e achizitor la ORACA (!!!). Dupa nici o ora, opt mici cu multa sare, doua halbe si doi tapi de bere, au stabilit toate detaliile nuntii. Duminica, in casa Tantei din Lehliu, invitatii mananca bine, beau bine si se distreaza bine. Casnicia pare de viitor, caci, “intr-o familie solida, barbatul aduce banii, iar femeia sentimentul…” Desigur, fiecare in limita posibilitatilor. Idealul, orizontul si fericirea comuna sunt discutate si negociate. “Nimic nu conteaza mai mult intr-o viata de om decat fericirea”, dar, pentru asta, “nu e suficient sa vrei, trebuie sa te organizezi”. Micile neintelegeri se sting cu bere, cele mari – cu bataie. (…)

In rolul Tantei, Adina Stoica trece milimetric prin toate starile personajului. Dintr-o tanara sfioasa si delicata, fata buna, de caracter, se transforma – gradat – intr-o adevarata Mita Baston a rafuielii conjugale, cu ocazia sfaramarii Trabant-ului cu greu achizitionat din micile ei economii. Violenta sa verbala si fizica este indreptata impotriva “adulteristului” de ocazie, ghinionistul Costel. In rolul acestuia, Daniel Hara construieste un individ grobian, de inspiratie olteneasca, profitand de originea necunoscuta a personajului orfan, gasit intr-o biserica. Om de onoare, cu principii si mici filosofii personale, Costel isi permite un tic verbal, regateanul “ba”, in detrimentul ceva mai inofensivului “ma”, folosit cu mai multa parcimonie de catre Baiesu si inaintasul Cotescu.(…)

Rezultatul: un spectacol reconfortant, ca o bere rece, cu spuma, intr-o zi caniculara. Despre care am convingerea ca nu va dura doar o vara. “Maistre! Ia mai da o halba! Ma, ce caldura!”   ( Maria Zarnescu, critic de teatru)

” (…) Fiind vorba despre iubire (un subiect atat de sensibil) sunt convins ca daca   cei care au vazut piesa ar fi fost intrebati la final ” de ce v-a placut piesa?” raspunsurile ar fi fost diferite,  pentru ca fiecare om vine din spate cu o anumita experienta de viata si percepe in mod diferit intamplarile.  Insa cred ca toate raspunsurile ar fi adus vorba de ras. Pentru ca “Iubirea e un lucru foarte mare ” este o comedie la care se rade mult , o comedie savuroasa ce cu siguranta va reusi sa va extraga din cotidian si sa va descreteasca fruntile. (…)

Despre regizor  si actori numai de bine! Tineri, frumosi si talentati  au reusit sa urce aceasta piesa de teatru undeva acolo sus,  de unde probabil va fi cu greu data jos de alta  echipa.  S-a vazut asta in numarul mare al spectatorilor si in reprizele lungi de aplauze de la finalul piesei . De obicei ies de 5 ori la apaluze actorii cu nume mari, greii teatrului romanesc. Ei, desi sunt tineri  au reusit aceasta performanta si nu-mi ramane decat sa-i felicit si sa-i asigur ca voi fi prezent si la reprezentatiile viitoare.”     ( Paul Dutu blog)