Evenimente : Spectacole

A FOST ODATĂ UN CASTEL

A FOST ODATĂ UN CASTEL, duminica, 8 mai 2016, de la ora 11:00, la Centrul Cultural European pentru UNESCO Nicolae Balcescu.

Regia: Daniela Andrei Cu: Carmen Palcu Adam și Cătălin Frăsinescu

Preț bilete: 10 lei
Rezervări bilete: 021.336.43.40

Un spectacol interactiv și plin de umor, cu muzică și dans, cu o prințesă tristă, un prinț vesel, și un morman de cărămizi colorate care transformă imaginarul în realitate. Spectacolul le transmite copiilor două idei generoase, și anume: cum folosim imaginația și tristețea.
Putem construi un castel doar în imaginație sau putem construi concret un castel din cărămizi. Putem să construim orice singuri, sau împreună. Putem să colaborăm sau ne putem păstra tristețea singurătății. Totul ține de opțiune. Dar dacă reușim să alungăm tristețea cu umor, opțiunea între singurătate și echipă e foarte simplă. Toate acestea li se întâmplă personajelor, de aceea morala din subtext nu e o lecție, ci doar o pățanie comică.
La finalul spectacolului copiii sunt invitați să construiască împreună ceea ce personajele au reușit să strice pentru că nu au colaborat. Și acum află în experiența directă cum e să construiești „ceva” cu cărămizi ce au dimensiunea unor cărămizi adevărate, dar sunt din polistiren.
Jumătate joacă, jumătate realitate, atelierul le oferă nu numai o percepție specială, dar îi obligă (dupa puterea fiecăruia) sa construiască împreună.