Evenimente : Filme

Taramul fagaduintei / Promised Land (2013)

Steve Butler (Matt Damon) este un reprezentant al unei companii de exploatare a gazului. O serie de evenimente ii vor schimba viata dupa ce ajunge intr-un orasel unde angajatorii sai vor sa puna mana pe resursele naturale locale. Gus Van Sant regizeaza filmul dupa un scenariu original scris de John Krasinski & Matt Damon, dupa o poveste de Dave Eggers.
Steve e trimis la McKinley, un orasel de provincie, impreuna cu colega sa Sue Thomason (laureata cu Oscar Frances McDormand). In ultimii ani orasul a fost lovit puternic de recesiunea economica, asa ca cei doi sunt convinsi ca localnicii vor accepta imediat propunerea lor de a le ceda drepturile asupra bogaţiilor de sub pamanturile lor, privindu-i ca pe niste salvatori. Insa ceea ce parea o misiune de rutina potrivita pentru o vizita extrem de scurta se complica pe plan profesional din cauza apelului lui Frank Yates (Hal Holbrook, laureat cu Oscar), un respectat profesor din oras, care isi cheama concetaţenii la o mai atenta considerare a ofertei celor doi corporatisti, dar si pe plan personal, dupa ce Steve face cunostinţa cu Alice (Rosemarie DeWitt).
Cand in peisaj isi face aparitia si Dustin Noble (John Krasinski), un ecologist versat, lucrurile se incing si miza creste periculos, atat cea personala, cat si cea profesionala.