Evenimente : Concerte

Infinitea Music InFusion

Infinitea Music InFusion – Ana-Cristina Leonte & Albert Tajti, luni, 10 octombrie 2016, de la ora 20:00, la Ceainaria Infinitea.

Pentru că bucuria de a asculta o muzică atinsă de inspirație, născută din întâlnirea unor spirite înzestrate cu talent și elevate prin educație este o ocazie tot mai rară, vă invităm luni, 10 oct. 2016, ora 20:00, la concertul „Inner Flight”, susținut de Ana-Cristina Leonte (voce) și Albert Tajti (pian).

REZERVĂRILE se fac exclusiv telefonic la: 0723 175 300 (L-V de la ora 14:00, S-D de la ora 12:00).
Adresa: Ceainăria Infinitea | str. Dr. Grigore Romniceanu nr. 7 (Cotroceni). Bilete: 30 de lei.

ANA-CRISTINA LEONTE este considerată la ora actuală una dintre cele mai bune voci feminine de jazz și printre cei mai promițători tineri artiști din România.
Ana-Cristina Leonte este absolventă a studiilor de licență și master din cadrul Universității Naționale de Muzică București (2008- 2014), urmând secția de jazz condusă de pianistul și profesorul universitar Mircea Tiberian. În acest interval a cântat alături de numeroși artiști, atât ai scenei de jazz românești cât și ai celei internaționale. Dintre aceste colaborări îi amintim pe Albert Tajti, Michael Acker, Tavi Scurtu, Mircea Tiberian, Cristian Soleanu, Cătălin Milea, Chris Dahlgren, Albrecht Maurer, Pierre Borel, Maurice de Martin, Cătălin Milea, Mihai Iordache, Sorin Romanescu, Ciprian Pop,Toma Dimitriu, Alex Man. A activat între anii 2011-2014 ca membră a grupului vocal Jazzappella, cu care a susținut o activitate concertistică intensă.
În anul 2013 Ana-Cristina a obținut titlul Best Vocal Performance Award la Sibiu Jazz Festival și, împreună cu Michael Acker și Albert Tajti, a obținut Marele Premiu – Cea mai bună trupă de jazz în 2012 la Târgu Mureș.
Nerezumandu-se doar la a-și folosi calitățile vocale, Anei-Cristina îi place și să scrie cântece, deoarece consideră că interpretarea compozițiilor proprii este mijlocul de exprimare cel mai direct și mai sincer prin care poate să releve publicului trăirile interioare întrupate prin muzică. A lansat două albume solo: “Secret Lover” și „Angel Minus Wings”.

ALBERT TAJTI, născut în anul 1984 în Piatra Neamț, a studiat pianul de la vârsta de 7 ani în licee de specialitate: Liceul de Artă “Victor Brauner” Piatra Neamț și Colegiul Național de Muzică “George Enescu”, București. Absolvent al secţiei de Compoziție Muzicală, Academia de Muzică “Gheorghe Dima”, Cluj, îşi îndreaptă atenţia asupra jazzului sub îndrumarea lui Mircea Tiberian, profesor și coordonator al Departamentului de Jazz din cadrul Universității Naționale de Muzică, București.
Activează ca acompaniator și pianist de aproape 10 ani, colaborând cu numeroase formule instrumentale și soliști vocali ai genului: Alex Man, Michael Acker, Sebastian Burneci, Florin Romașcu, Laurențiu Zmău, Vlad Popescu, Octavian Scurtu, Mihai Iordache, Lucian Nagy, Jimmy Cserkesz, Ciprian Pop, Adrian Flautistu, Luiza Zan, Petra Acker, Elena Mîndru, Elena Morariu, Ana Cristina Leonte, Mircea Mutulescu, Cristian Soleanu, Sorin Romanescu.
Câştigă premii importante, cum ar fi: “Cea mai bună formație Jazz” – Festivalul Internațional Studențesc de Jazz 2012, “Cea mai bună compoziție sau aranjament propriu” – Concursul Sibiu Jazz Festival 2010, Premiul III la Concursul de Compoziție „Liviu Comes”, 2010 – Miniaturi pentru pian „Mica Suită”, finalist în concursul “Jeunesse Musicales” – Bucharest International Jazz Competition 2010, participă în concertul de lansare al albumului „Romanian Jazz Collection” 2012, participă la tabara International Contemporary Arts Summer Classes – organizată de ICon Arts – Secția de Jazz 2010, 2011, 2012.