Evenimente : Concerte

Bucharest Jazz Festival – Contemporary Jazz Masters – John Scofield Uberjam

Bucharest Jazz Festival
Contemporary Jazz Masters – John Scofield Uberjam

John Scofield — chitară
Avi Bortnick — chitară armonie & samplere
Andy Hess — bas
Terence Higgins — tobe
John Scofield Uberjam
http://www.johnscofield.com/
Vorbind despre grupul din care face parte John Scofield, afirmă: „Uberjam deux este unul dintre stilurile cu care mă simt cel mai bine. Am început cu jazz-rock-ul acum 40 de ani și cel mai tare lucru la muzica asta este că încă evoluează. Am fost interesat de combinarea jazzului cu alte forme ritmice de când m-am apucat de muzică. Am fost stimulat în această de direcție de colaborarea mea cu Miles Davis, printre alții. Fac parte din generația fusion! Dacă ar trebui să aplic un „concept” grupului meu, acela ar fi de explorare a diverselor forme de muzică cu groove. Ajungem la funk, afro beat, reggae, muzică house, R&B… și o grămadă de alte lucruri, care se află între granițe. Iubesc să improvizez în afara și înăuntrul acestei muzici, cât și faptul că o fac alături de unii dintre cei mai buni muzicieni din ziua de azi. Multe dintre piesele noi sunt colaborări între Avi și mine. Basul de școală veche al lui Andy Hess și lipsa de oboseală în dedicarea față de grooving se potrivesc perfect tobarului nostru inițial, Adam Deitch, și noului noștru toboșar, Louis Cato, care va călători cu noi în turneu în afara SUA. Ne simțim extraordinar cântând acest material în fața unui public mai larg și, de multe ori, mai tânăr. Oamenii ne cunosc muzica, ne ascultă cu atenție, iar bucuria lor este molipsitoare. Mă încântă să-mi văd publicul unduindu-se, știind că este vorba de jazz — nu doar muzică de dans.”
John Scofield este considerat unul dintre „marii trei” chitariști de jazz ai vremurilor noastre, alături de Pat Metheny și Bill Frisell. Cariera lui a început în anii ’70 și încă se află la apogeu. A condus grupuri proeminente ale scenei internaționale, a înregistrat peste 30 de discuri, multe devenite între timp clasice, și a colaborat cu favoriți ai genului, precum Miles Davis, Pat Metheny, Charlie Haden, Eddie Harris, Medeski, Martin & Wood, Bill Frisell, Brad Mehldau, Mavis Staples, Government Mule, Jack DeJohnette, Joe Lovano și Phil Les. A cântat și înregistrat cu Tony Williams, Jim Hall, Ron Carter, Herbie Hancock, Joe Henderson, Dave Holland, Terumasa Hino, dar și cu alte nume de legendă ale muzicii jazz.
Cu un stil original și plin de diversitate, Scofield este un maestru al improvizației, a cărui muzică se încadrează undeva între post-bop, jazz cu tușe de funk și R&B. Plecat în turneu aproximativ 200 de zile dintr-un an, alături de membrii grupurilor din care face parte, el este de asemenea profesor adjunct al catedrei de muzică a New York University.