De Citit : Știri

Tentativa de frauda in vanzarea biletelor ROCK CITY OPEN AIR

| 17 februarie

Nici nu s-au pus bine in vanzare biletele la festivalul ROCK CITY OPEN AIR, ca au si aparut tentative de frauda.

Un site fara nicio legatura cu festivalul, cu organizatorii sau cu distribuitorul de bilete, oferea bilete la festival, listand chiar ca adresa postala sediul Eventim.ro. Metoda folosita e simpla si greu de verificat pentru cei de buna credinta. Se da un cont bancar, in care urmeaza a fi facuta plata. Cei interesati achita valoarea biletelor si asteapta sa primeasca biletele. Asteapta mult si bine pentru ca site-ul respectiv nu are licenta pentru vanzarea biletelor.

Tentativa de frauda a fost depistata imediat de organizator, Metal Masters, si se fac demersuri pentru sanctionarea vinovatului. Acesta tine sa informeze publicul ca achizitionarea biletelor se face exclusiv prin Eventim.ro, iar sistemul este securizat si garantat. In plus, la intrare biletele vor fi verificate printr-un sistem de scanare a codurilor de bare, tentativele de falsificare si multiplicare a biletelor fiind astfel descoperite imediat.

Organizatorul ROCK CITY OPEN AIR, Metal Masters, declara: "Ne bucuram ca interesul fata de festivalul nostru este atat de mare, dar invitam pe toti cei interesati sa cumpere bilete prin reteaua Eventim.ro, distribuitor autorizat si exclusiv. Am apelat la serviciile sale de ticketing datorita experientei internationale si a serviciilor sigure pe care le ofera. Vom urmari toate tentativele de frauda si le vom stopa cat mai din timp. Voi ne puteti ajuta, cumparand bilete doar din punctele de vanzare anuntate de noi si de Eventim.ro. Pentru ca cea mai comoda metoda de achizitionare este online, in afara de site-ul propriu Eventim.ro isi va largi reteaua de distributie inclusiv online, dar toate site-urile care vor avea drept de distributie vor fi securizate si vor fi redirectionate spre Eventim.ro.”

Valentin Vasiloiu, directorul executiv Eventim.ro, spune, la randul sau: "Este prima tentativa de acest gen de care ne lovim in Romania. Desi demonstreaza interes fata de un festival ce se anunta a fi cel mai mare eveniment de rock al anului in Romania, acest lucru nu poate sa ne bucure si, cu siguranta, vom face toate demersurile legale pentru a stopa imediat toate incercarile de acest gen. Publicul obisnuit sa cumpere bilete de la noi va recunoaste imediat tentativele de frauda. Eventim.ro si organizatorii le vor urmari in continuare. Asadar, pentru siguranta dvs. si a banilor dvs. apelati doar la punctele autorizate din reteaua Eventim.ro: magazinele Germanos, Sala Palatului, Magazinul Metalist, Live Metal Club, Titus Constantinescu si www.eventim.ro.”

ROCK CITY OPEN AIR va avea loc in perioada 20 – 23 august 2009, in comuna Borcea, langa Fetesti, pe Dunare. Vor concerta 60 de trupe. Dintre trupele mult asteptate in Romania, sunt anuntate pana acum: Agathodaimon, Amon Amarth, Einherjer, Sirenia.