De Citit : Editoriale

Zapada e pentru ingerasi

| 16 februarie

… nu pentru smecherasi

Zapada. Lumea face alergie. Invoca zeii. Dans aspru din sprancene. No domle, prefer vara de 1000 de ori. Pai uite bre ce imagini apocaliptice. (imagini cu vifor in luminile farurilor pe TV) Zapada se murdareste. De scrasnetele oamenilor, de pumnii lor stransi la gandul ca nu vor mai pluti usor in masina cu radioul fixat pe FM, singurul gest mai abrupt fiind sa invarti din rotita volumul. Acum trebuie sa intervina dramatic prin munca fizica, ceea ce e enervant.
Oroare! Sa dai cu lopata mai merge o data de distractie, dar chiar de doua ori? No, e prea de tot, e de nesuportat, e umilinta pura. Zapada se murdareste si mai rau. Politic. Se pudreaza cu sare, nu se pudreaza, se da cu fard, nu se da, se aglomereaza in nameti, ba nu, se propteste in varf de autostrada, ba chiar la intrare, se despica-n patru, ba-n 44, se lasa insultata de oameni cu microfon, se imparte in doua gramezi de voturi cand de fapt ce e ea? O simpla zapada. Cazuta putin mai tarziu decat cazu Craciunul. Asta e vina ei. Azi am vazut un copil facand „Ingerasul“ cu mainile si cu picioarele risipind zapada din jur entuziasmat.
Mama-sa ii spunea: „Dar tu nu esti, mama, ingeras“. Ba era unul care ne face si noua trecatorilor viata frumoasa, daramite ei. M-am gandit automat la Mina Alexandru, baietelul de un an si patru luni care e in pericol sa nu se mai joace asa linistit si zambitor pentru ca trece printr-o operatie grea, pentru reusita careia are nevoie de noi. Tot timpul oamenii au nevoie unii de altii, asta e bine. E bine sa fim folositori. Sa nu va crispati acum, va rog. Va spun un numar de sms si vedeti voi daca-l folositi. 848. Asta inseamna 2 euro pe loc. Pentru un baietel care-abia a invatat sa mearga. Poate la anul va alerga si el prin zapada multumita noua. Ca sa fie lumea mai frumoasa mai trebuie sa ninga. Un pic.