De Citit : Știri

Echipa seriei Saw da viata unui horror inedit

| 01 iulie

Una dintre cele mai spectaculoase productii cinematografice ale acestei veri, Repo! The Genetic Opera, va intra in curand pe marile ecrane.
Realizat in mare parte de echipa seriei SAW, printre care se numara regizorul Darren Lynn Bousman, costumierul Alex Kavanagh si directorul artistic David Hackl, Repo! The Genetic Opera este ideea lui Darren Smith si a lui Terrance Zdunich. Acestia din urma incepusera in anul 2000 sa interpreteze ceea ce ei numeau ”opere de 10 minute” in cafenele si cluburi rock din Los Angeles. Una dintre aceste piese scurte, The Necromerchant’s Debt, o poveste in care era implicat un profanator, a fost punctul de plecare pentru Repo! The Genetic Opera.
Darren Lynn Bousman si-a dorit dintotdeauna sa regizeze un musical, asa ca nu a stat prea mult pe ganduri atunci cand a citit scenariul. I-a adus la Toronto pe Zdunich si pe Smith pentru a prezenta conceptul REPO producatorilor de la Lionsgate si de la Twisted Pictures. Bousman a luat apoi legatura cu producatorul filmului SAW, Daniel Jason Heffner in timp ce terminau de montat SAW III, si i-a cerut ajutorul pentru a face un scurt-metraj. Heffner a fost de acord si a convocat intreaga echipa de la SAW timp de un sfarsit de saptamana pentru a realiza totul. A fost un proiect de suflet, toata lumea a muncit voluntar, iar echipamentul si serviciile de post-productie au fost oferite gratuit.
Scurt metrajul, care prezenta doua povesti din REPO! – Anatomia Zydrate si Leacul secolului 21 – au aratat producatorilor si finantatorilor cum ar putea arata filmul de lung metraj si astfel pre-productia a inceput in 2006.
Regizorul Darren Lynn Bousman invita toti cinefilii la Repo!The Genetic Opera: “Nu va uitati la gen. Uitati muzica, uitati groaza. Este o experienta pe care ar trebui sa o aveti intr-un cinema. Nu ati mai vazut asa ceva pana acum. E interesant, e cool, e la moda, e nou, e intunecat, e sexy. Cred ca are ceva pentru toata lumea.”
Repo!The Genetic Opera va fi lansat pe 10 iulie 2009 in exclusivitate la Hollywood Multiplex.
Sursa: Transilvania Film.