De Citit : Știri

Cannes 2009: sase regizori romani la doua filme

| 24 aprilie

Lungmetrajul “Politist, adjectiv” de Corneliu Porumboiu si filmul omnibus “Amintiri din Epoca de Aur” de Cristian Mungiu, Ioana Uricaru, Hanno Hoffer, Razvan Marculescu si Constantin Popescu vor fi prezente la Festivalul de la Cannes (13 – 24 mai) in sectiunea “Un certain regard”.
“Este al doilea lungmetraj cu care merg la Cannes. Sunt foarte multumit ca a fost selectat si cred ca va fi o rampa de lansare excelenta pentru «Politist, adjectiv»“, a declarat pentru cotidianul.ro autorul peliculei, Corneliu Porumboiu, care a caracterizat-o drept un fals policier. Ca si “A fost sau n-a fost?”, noul lungmetraj (vezi trailer) a fost filmat tot la Vaslui si este distribuit de Independenta Film; rolul protagonistului i-a revenit lui Dragos Bucur, alaturi de care poate fi vazut, din nou in rol malign, Vlad Ivanov, “fostul” domn Bebe.

Coleg de “Un certain regard” cu “Politist, adjectiv” este filmul omnibus “Amintiri din Epoca de Aur” de Cristian Mungiu, Ioana Uricaru, Hanno Hoffer, Razvan Marculescu si Constantin Popescu.

***
Pe 23 aprilie au fost anuntate, in cadrul unei conferinte de presa, titlurile din competitia si din sectiunea “Un certain regard” de la Cannes, precum si peliculele care vor fi proiectate “pe langa”. A 62-a editie a Cannes-ului le apartine numelor grele: Jane Champion (singura femeie cu un Palme d’Or, vine de data aceasta cu “Bright Star”, despre John Keats, cu Ben Wishaw si Abbie Cornish), Ken Loach (o pelicula despre fotbalistul Eric Cantona de la Manchester United), Michael Haneke (“White Ribbon” despre intamplari sadice petrecute intr-un liceu rural in 1913), Lars von Trier (participa cu “Antichrist”, in rolurile principale Charlotte Gainsbourg si Willem Dafoe), Quentin Tarantino (“Inglorious Basterds”, cu Brad Pitt), Ang Lee (“Taking Woodstock”, cu Liev Schreiber si Emile Hirsch, un lungmetraj intrat in competitie pe ultima suta de metri) si Pedro Almodovar (o noua melodrama cu Penelope Cruz: “Abrazos Rotos”).
citeste integral articolul semnat de Alexandra Olivotto pe www.cotidianul.ro.