De Citit : Reviews

Aliens Vs. Predator inceputul groazei

| 29 septembrie

Cosmarul a prins viata! Gata cu visele frumoase: asediul fricii a inceput.

Acesta este scenariul in shooterul Aliens Vs Predator. Jocul a fost dezvoltat de cei de la Monolith si publicat de Sierra, iar daca vrei sa stii despre ce e vorba citeste cu atentie titlul si vei observa ca prezinta o comfruntare intre cei mai cunoscuti extraterestri care tocmai au starnit un razboi unde omul e prins la mijloc, iar oricare dintre ei ar castiga el tot ar pierde, caci razboiul nu este al lui.

Interfata jocului este una simpla. Iti alegi un caracter dintre cele trei disponibile (Predator, Alien si Marine) apoi unul dintre cele patru nivele de dificultate (easy, normal, hard si hardcore, ultimul nu este recomandat celor slabi de inima). Dupa ce ati facut aceasta puteti incepe sa killariti tot ce va iese in cale. Nu va speriati, bineinteles ca exista si o poveste pe care o parcurgeti in diferite forme prin misiunile date . . . sunt exact 21 la numar pentru fiecare caracter in parte.

Jocul este unul sangeros si are o grafica ambitioasa iar sunetul te face sa traiesti ororile intalnirii uni extraterestru flamand. Totul este realizat ca o gigantica arena de lupta unde moartea si pericolul te pandesc pretutindeni. Indiferent de ce clasa iti alegi trebuie sa iesi castigator dar cu fiecare in parte o sa simti fiorul unui shooter devenit clasic. De la vanator, pradator pana la supravietuitor vei avea o actiune de proportii horror.

Prezentarea caracterelor:

Numele caracterului: Alien
Moto: intunericul prietenul meu
Arme: Ghearele si coada ca o sulita
Abilitati: extrem de agil si incredibil de rapid

Acest caracter a fost inzestrat cu toate caracteristicile unui alien, caracteristici ce pot fi intalnite si in film oferindu-ti placerea de a face victime. O parte bine realizata a alienului este “life cycle”-ul, acesta iti ofera sansa de a incepe cu caracterul de mic, apoi te pui pe mancat si vei observa cum creste treptat pana ce ajunge adult.
Alienul reprezinta intruparea temutului “Jack Spintecatorul”, dar intr-o maniera mai inspaimantatoare si intunecata. Este o rasa de temut, terenul lui de vanatoare fiind aerisirile si spatiile intunecate, iar mancarea preferata – omul.

Numele caracterului: Predator
Moto: Trofee cat incap
Arme: Wrist blades, Spear, Plasma canon, net gun, mine luncher
Abilitati: Sarituri gigant, invizibilitate, 3 tipuri de vedere ce permit detectarea oamenilor (dupa caldura), a alienilor si predatorilor, posibila regenerarea vietii
Atuuri: Arsenalul de arme foarte avansate

Predatorul incorporeaza si el unele caracteristici dim film care au fost foarte bine transpuse in joc oferind placerea de a vana. Invizibilitatea ofera “camuflajul” perfect atunci cand mergi la vanatoare dar va avertizez nu va apropiati prea mult de prada caci exista riscul de a fi detectati. Este foarte bine realizat sunetul pe care il scoate caracterul atunci cand incaseaza gloante sau lovituri.
De remarcat este ca moare greu deoarece abilitatea lui de a se reface cu ajutorul unui aparat ii ofera inca un atu. Atunci cand se intampla sa muriti in urma voastra va ramane ca mostenire o bomba. Foarte des o sa-l observati folosind un hacking device amplasat pe bratul stang.

Numele caracterului: Marine
Moto: Alearga si tragi in tot ce misca
Arme: Sniper&pulse rifle, minigun, grenade&rocket lunchers, smartgun, flamethrower
Atuuri: Sansa de a fi om

Am ajuns si la ultimul caracter, acesta la prima vedere pare cel mai dezavantajat dintre toti dar . . . va inselati. Chiar daca o fi fost el prins la mijloc si nu poate avea incredere nici macar in propria lui umbra totusi el are cei mai buni prieteni: armele si lanterna. Cu un arsenal extrem de diversificat si mare, Marine devine un “Rambo” printre alieni. Pentru cei ce iubesc frica jucati cu acest personaj. Va fi o presiune pe intreaga durata a jocului, incat pericolul il paste la tot pasul si permanent vei trai cu intrebarea “oare ce se afla dupa coltul acela?”. Ador partea cand in drumul tau mai dai peste o teava sparta de unde iese abur, pentru mine reprezinta mireasma aceea veche de horror. De apreciat la Marine este “exo suit”-ul, un costum de robot ce-l veti obtine mai spre sfarsitul jocului.

O scurta recapitulare:

Decorul ofera un plus de realitate (luminile si umbrele sunt bine concepute) in paralel cu sunetul foarte bine realizat ce te tine inmarmurit pe scaunul din fata Pc-ului. Ai-ul ofera jocului “putina viata”, oamenii incepand sa fie speriati in fata pericolului.
Trebuie sa recunosc faptul ca mai sunt si unele parti rele in joc iar una dintre ele este sentimentul de Dejavu si o sa-l aveti cand treceti prin anumite locuri.
Pentru cei ce vor sa-si incerce Skill-ul cu alti jucatori o pot face prin modul multiplayer dar cam slabut in parerea mea, fiind bazat mai mult pe modul “King of the hill”, omoara omoara si iar omoara.

Cerintele sunt unele modeste incat pentru instalare va fi nevoie de 1,3 Gb disponibili pentru modul complet si 750 Mb cel Medium. Pentru a rula va fi nevoie de un P3 la 450Mhz & 128 Mb Ram.
Acest joc ofera un gameplay extrem intr-un decor interactiv si foarte spatios unde caracterele pot fi controlate usor. O grafica impunatoare cu efecte bune si un sunet original ce reprezinta fiecare rasa.

Gameplay: 8.0
Graphics: 8.5
Sound: 9.0
Difficulty: 9.0
Concept: 8.0
Multiplayer: 7.5

REVIEW INSCRIS IN CONCURSUL 2 GAMES 4 FUN, ETAPA A II-A