De Citit : Editoriale

„Porcii se-nghesuie-n carnati”

| 02 februarie

Pai ce s-o mai vrajim, ne pregatim de Ignat. Criza, premier revendicat de toate partidele parlamentare, norme UE de asasinare a animalelor, campanii ecologice, nutritionisti, nimic nu mai conteaza. Porcul face legea in saptamanile urmatoare. Orice s-ar spune, cu totii intram in situatia de porc. Am zis sa ne varam si noi in trend, sa lasam deoparte vrajelile cu criza si sa va oferim ceva concret, palpabil, o dam pe culinare, ca sunt printre cele mai placute lucruri de pe lume. Plus ca sunt greu de ucis.
Oricat ar fi ea criza de mareata, nu se poate pune cu cartea de bucate. Iata o minunata reteta care poate face fericit orice barbat din lume: cotlet cu bere. Daca ii mai adaugi si niste fotbal (chiar si in reluare) poti prinde chiar sensul vietii. Luati de notati: 2 cotlete de porc, boia dulce, piper macinat, unt topit si bere, tata! Mirodeniile se pun peste carnita, cotletele se prajesc la foc mare si se uda cu bere (deliciu!). Procedeul se repeta pana nebunaticele alea doua devin crocante. Sare la final si apoi haleu. Udat de data asta cu si mai multa bere.
Artistul creator de asemenea grozavie merita toate felicitarile. Pofta buna! Iar acum ne ocupam de ofertele saptamanii. Centrul Cultural al Republicii Ungare continua sa ne rasfete, tot culinar (gusturile unguresti au ajuns la Bucuresti). Studio Martin face 15 ani de frecat la platane. Stefan Hrusca lasa Canada in perioada asta a anului pentru un concert de colinde la Sala Palatului. In rest, luminite la greu pe toate drumurile ultraaglomerate din centru. Perdele de beculete, platesc fraierii. Magazinele dau pe-afara de cumparatori, toata lumea da navala la cadouri. Nervi, reglari de conturi cu 2008, proiecte de viitor, multe accidente auto. Pastel de iarna. Noi sa fim sanatosi! Avanti popolo!