De Citit : Editoriale

Între timp

| 25 martie

Ce poate fi mai fain decît, cu vreo juma’ de oră înainte de începerea programului, stai la fix şapte minute de mers pe jos de locul în care-ţi jertfeşti zilnic opt ore din viaţa ta, să fii trezit cu o partidă de sex, cu ambele variante prezente, totul să se întîmple pe întuneric chiar dacă a crescut ziua, ochii tăi întredeschişi prelungind artificial visul, să nu bagi în seamă ceasul care sună, după-aia duş, trei fursecuri şi cafeaua regulamentară? Bine, o să te şi îmbraci, ultima cămaşă călcată e la locul ei, o să pleci la „serv” puţin după începerea programului, dar te duce ea cu Smartul ei albastru; iar o întîrziere de-un sfert de oră nu face gaură-n cer.

Aşezi cu grijă sacul de gunoi în tomberon, sticlele se pot recupera, mai cîștigă și boschetarii ăia un ban, urci un etaj, la birou totul e ok, mulţi şefi sînt încă în „conced”, pe undeva se „pune” de-o şedinţă doar cu „barosanii”, nu e cazul, iar tu eşti pe cale să faci o faptă bună. Drept pentru care suni după un taxi la „Pelican”, băieţii ăştia chiar dacă răspund destul de greu şi durează cam zece minute pînă cînd ajung, au mereu maşini. Aşa se întîmplă şi acum, şoferul are alură de portorican, îl rogi să te oprească cît mai aproape de pasajul de la Universitate, acolo jos e cea mai tare florărie, omul e băiat deştept, se descurcă, te aşteaptă în staţia de troleu de după Agricultură, şi tu te întorci rapid cu un buchet onorabil. Miha chiar merită, cei doişpe ani de căsătorie care se întîmplă chiar azi, în care aţi pornit de la lingură, cu cămăşi călcate, toate posturile respectate strict şi ciorapi curaţi, chiar dacă anume treburi făcute doar cu prezervativ şi cu repectarea tuturor perceptelor creştine şi evangheliste, plus „no drinks”, „no smoking” n-au ştirbit cu nimic integritatea unei familii frumoase.

Iar în juma de oră îi aterizează avionul, o aştepţi la „Sosiri”, ca mereu.

*

Cezar Pârlog este publicist şi scriitor. Ultimele cărţi publicate sînt „Life stuff sau Învăţături pentru Andreea”, Editura Tracus Arte 2016 și „Flori, fete, fiţe sau băieţi”, Editura Tracus Arte, 2014.