Evenimente : Teatru

Tectonica sentimentelor

Tectonica sentimentelor de Eric Emmanuel Schmitt, duminica, 16 septembrie 2018, de la ora 19:00, la Teatrul National I. L. Caragiale, Sala Atelier.

Tectonica sentimentelor, de Eric Emmanuel Schmitt, in regia lui Nicolae Scarlat, la Teatrul National Bucuresti, ne dezvaluie un joc al orgoliilor in care un barbat devine miza pentru care patru femei au hotarat sa lupte: speranta, dragostea pura, sansa pe care niciodata nu au avut-o, dovada ca isi pot depasi conditia.

Povestea patrunde in viata intima a Parisului zilelor noastre, cel sofisticat, al bauturilor fine si al hainelor scumpe, dar si cel al strazii, al luptei dure pentru supravietuire. Celebrul dramaturg si scriitor francez imagineaza doua personaje provenind chiar din Romania, tara atator prejudecati, unde speranta e intotdeauna in alta parte.

Intr-un decor redus la esential, Tectonica sentimentelor ne arata ca intre alb si negru e loc si pentru rosu si ca a iubi nu este deloc usor.

Distributia surprinde exact lumea creata de Eric-Emmanuel Schmitt pe hartie. Ilinca Goia si Liviu Lucaci formeaza cuplul Diane – Richard, doi oameni de succes pentru care pana si dragostea reprezinta o competitie in care nu poate exista decat un singur castigator. Alaturi de ei intra in scena Tamara Cretulescu, Carmen Ionescu si Valentina Zaharia, o foarte tanara si talentata actrita, care debuteaza acum in teatrul profesionist.

De Eric Emmanuel Schmitt

Regia: Nicolae Scarlat
Traducere: Alice Georgescu
Scenografie: Stefania Cenean

Distributia:

Diane: Ilinca Goia
Richard: Liviu Lucaci
Doamna Pommeray: Tamara Cretulescu
Rodica: Carmen Ionescu
Elina: Valentina Zaharia
Durata spectacolului: 2 ore 30 minute (cu pauza)