Evenimente : Teatru

Allegro, ma non troppo

Allegro, ma non troppo, de Ion Minulescu, vineri, 4 ianuarie 2019, de la ora 20:00, la Teatrul National I. L. Caragiale, Sala Pictura.

Regia: Razvan Popa.
Scenografie: Florinela Popescu Farcasanu, Maxim Corciovă.
Ilustrație muzicală: Razvan Popa.
Regie Video: Razvan Popa.
Proiecție video: Andrei Florea.
Editare Video: Daniel Bârzescu.
Light design: Ionel Docan.
Sunet: Eduard Ivan, Călin Țopa.
Regia tehnică: Costică Lupșa.

Autor dramatic jucat cu mare succes pe vremea sa, Ion Minulescu (1881 – 1944) este cunoscut astăzi mai ales ca poet al Romanțelor. Teatrul său merită a fi redescoperit pentru dialogurile vii, umorul alert, naturalețea poveștii, verva intelectuală, originalitatea scriiturii.

O comedie sentimentală, cu încurcături amoroase și suspansuri dramatice. O satiră de moravuri cu un milionar, o soție și un dramaturg, alături de alte personaje pitorești – o amantă, un samsar, o slujnică – vă va ține, timp de o oră și jumătate, captivați de farmecul și savoarea epocii interbelice.

Apariții neașteptate și răsturnări de situație, un ingenios melanj între teatru și realitate, un adulter care se comite sub ochii soțului, sub masca unei piese fictive. O pledoarie pentru firescul în teatru, care trebuie să se inspire din viață.

„Marea şi plăcuta surpriză a acestei propuneri a Naţionalului bucureştean este textul. Foarte bine scris, unitar, cu umor şi suspans, el oferă partituri consistente dar şi premisa unei construcţii regizorale dinamice şi creative.

Spectacolul semnat de regizorul şi actorul Răzvan Popa este, indubitabil, unul agreabil, sincer, cu destul de multe momente reuşite, o producţie care sigur se va bucura de aprecierile publicului larg”.

Razvana Niță