Locuri : Teatre

Teatrul Evreiesc de Stat

Teatrul Evreiesc de Stat din Bucuresti are un profil distinct, reprezentativ atat pentru miscarea teatrala romaneasca cat si pentru peisajul contemporan al artei scenice de limba idis. Sala are aproape 300 de locuri, instalatie de sunet si de climatizare, instalatie de traducere simultan la casca (acest amanunt facand posibila inchirierea salii pentru diferite evenimente).
Scurt istoric: Teatrul Evreiesc de Stat are o traditie de circa 130 de ani, inaugurata la 19 august 1876, la Iasi, in vestita gradina de vara "Pomul verde" cand artistul si scriitorul Avram Goldfaden (1840-1908) a pus bazele celui dintai teatru evreiesc profesionist din lume, prezentand un spectacol cu propia sa trupa.
Una dintre primele cronici la reprezentatiile lui Goldfaden purta semnatura celui mai de seama poet roman. Mihai Eminescu care aprecia jocul actorilor ca "foarte bun".
Dupa o serie de reprezentatii, Goldfaden si trupa lui s-au mutat la Bucuresti, jucand si in orasele prin care treceau: Botosani, Galati, Braila. Succesul obtinut la stimulat pe Goldfaden sa creeze noi lucrari dramatice (printre altele, piesele istorice Sulamit, Iosif in Egipt, Iudith si Holofern), legate de cele mai adanc inradacinate traditii culturale evreiesti, din care a preluat mai toate elmentele ce contineau un element de teatralitate.
Persoanele cu handicap grav precum si insotitoarele acestora beneficiaza de gratuitate.
Pentru relatii, rezervari, bilete, sunati la numarul: 0721.332.436, in fiecare zi, intre orele: 09:00 – 16:00