Locuri : Sports & Fun

Asociatia Ecologie-Sport-Turism

Inceputurie frumoasei povesti „EST 15” se regasesc in anii 1994-1995 cand, un grup de 15 tineri cu varstele cuprinse intre 19 si 27 de ani, dintre care patru fosti ghizi B.T.T., s-au gandit sa puna bazele unui club de turism si sa se implice in implementarea unor activitati ecoturistice (un concept nou in Romania). Doru Trasca, Gabriel Popa, Sorinel Serban, Alina Ursuleanu, Sorin Costea, Catalin Demetrescu, Corina Munteanu, Irina Jianu, Gabi-Corina Catrina, Florin Enache, Aurelian Vate, Ecaterina Demeter, Robert-Daniel Visan, Dana Corciu si Cristian Iovital sunt cei 15 membri fondatori.

Dupa aproape doi ani de lupta cu „balaurul birocratic” si ignoranta sistemului judecatoresc care bajbaia in acet domeniu al ONG-urilor, au reusit sa obtina si recunoasterea oficiala a proiectului lor de suflet: Asociatia „Ecologie-Sport-Turism”. Ca orice inceput, a fost greu: nu aveam fonduri si singura sursa de finantare o constituiau contributiile in bani ale membrilor!

Sansa noastra s-a numit „C.L.A.J.” (Club de Loisir et Action de la Jeunesse). Astfel, in urma unui schimb de experienta bilateral, am reusit sa definitivam trei principii de baza, valabile si astazi: