Locuri : Parcuri

Gradina Botanica din Bucuresti

Gradina Botanica din Bucuresti, Cotroceni – parc, muzeu, cu plante exotice. Gradina Botanica mai este supranumita si Dimitrie Branza.
Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti, numita dupa fondatorul ei – Dimitrie Brandza, este situata în cartierul Cotroceni din Bucuresti.
Acopera o suprafata de 17,5 hectare (inclusiv 4.000 m² de sere) si are peste 10.000 specii de plante. Prima gradina botanica din Bucuresti a fost intemeiata in 1860, langa Facultatea de Medicina, de catre Carol Davila.
Gradina a fost mutata in spatiul actual in 1884 de catre Dimitrie Brandza, un botanist roman, si de catre Fuchs, un arhitect peisagist belgian.
Gradina a fost inaugurata in 1891, dupa ce serele au fost construite si populate, dar a fost afectata de inundatia care a avut loc in 1892.
Gradina a fost avariata in timpul primului razboi mondial, cand a fost folosita de trupele de ocupatie germane, si in al doilea razboi mondial, cand a fost atinsa de bombardamentele anglo-americane de la 4 aprilie 1944.
Atunci, din cele peste 700 000 de exponate ale ierbarului au fost salvate numai 200 000 planse. Ierbarul Gradinii Botanice din Bucuresti a ajuns din nou la circa 500 000 planse, fiind organizat pe doua mari sectiuni.
Muzeul Gradinii Botanice se afla situat la intrarea în Gradina, intr-o cladire in stil brancovenesc. In acest muzeu sunt expuse peste 5.000 de specii de plante, inclusiv 1.000 de specii exotice.