Locuri : Muzee

Observatorul Astronomic

Amiralul Vasile Urseanu, pasionat de astronomie a daruit semenilor sai aceasta originala constructie capabila sa deschida ferestrele cerului, numita Observatorul Astronomic.

Ridicata in primul deceniu al secolului trecut, construita sa arate ca o corabie ancorata chiar in centrul orasului Bucuresti, cladirea ce gazduieste Observatorul Astronomic al municipiului a fost inaugurata in toamna anului 1910 (atestarea documentara este mentionata in paginile revistei "Orion", prima revista romana de astronomie, care, in numarul, trimestrul IV/1910, anunta inaugurarea Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" desfasoara o gama larga de manifestari, care i-au conferit acestuia, pe linga functiunea sa oficiala, de institutie muzeistica de popularizare a astronomiei, si statutul de important centru de cultura stiintifica, admirat si cautat atit de catre specialisti si iubitori ai astronomiei, cat si de catre mass-media si publicul larg." Dr. Harald Alexandrescu