De Citit : Editoriale

Blowing in the wind… of Art!

| 08 septembrie

Bob Dylan se consacra din ce in ce mai mult picturii. Icoana vie a muzicii pop isi expune in premiera noile lucrari la Copenhaga. Florian Pittis ar fi fost, cred, fericit sa le poata vedea…

Sunt de-abia trei ani de cand Motu, asa cum ii spuneau toti apropiatii lui Florian Pittis, a hotarat sa devina din nou invizibil, ca duhul Ariel din “Furtuna” lui Shakespeare. Trei ani care par o eternitate. O eternitate cu siguranta insa mai scurta decat cea in care Motu ne-a bucurat sufletul de pe scenele de teatru, de pe cele consacrate muzicii rock, pop & folk, din studiourile de radio si televiziune, cu rolurile interpretate si cu piesele montate de el insusi, cu muzica pe care a creat-o sau la care a contribuit si cea, intodeauna buna, pe care a promovat-o. El a ramas fidel muzicii si iubitorilor de muzica chiar si atunci cand «fiul omului» a ajuns in centrul preocuparilor sale.
Motu il admira peste masura pe Bob Dylan, cantecele lui revoltate si militante. De altfel el a si tradus o buna parte din versurile care au adus faima cantecelor compuse de Dylan. In continuare prolific pe plan muzical, Dylan a scos anul trecut doua albume, ajungand cu “Christmas in the Heart” la al 34-lea disc inregistrat in studiou. El este insa tot mai absorbit de pictura. Noile sale creatii, intitulate „Brazil Series“, sunt expuse in premiera mondiala, toata luna septembrie, la cel mai mare muzeu din Copenhaga, Statens Museum for Kunst. Este vorba despre opt desene si circa 40 de panze lucrate in acrilic, consacrate vietii de zi cu zi din mediul rural si din orase din Brazilia, tara des vizitata de Dylan. El isi expusese precedenta serie de creatii picturale, "Drawn Blank Series", in Germania in 2007 si in Marea Britanie in 2008.