Locuri : Galerii de artă

Galeriile BMR

Galeriile BMR – care, dincolo de îndrăzneala (și, de ce nu?, umorul) asemănării onomastice cu cea mai importantă instituție financiară a țării, poartă, de fapt, numele pictorului Bogdan Mihai Radu – își propun să fie o bursă a tinerilor artiști plastici. De oriunde! Pentru că, da, în contextul istoric actual (România, Uniunea Europeană, 2014) a vrea să rămâi în afara circuitului produselor artistice de pe continent și chiar globale este o atitudine periferică, perdantă.
Galeriile BMR sunt un spațiu expozițional polivalent care, pe lângă expunerea temporară a colecțiilor individuale sau de grup, vor păstra energia locului la cote ridicate prin organizarea constantă de cursuri diverse (vezi, de exemplu, „Prima lecție de pictură”), prin deschiderea atât către evenimentele comercial-corporatiste, cât și private etc.
Deși demersul nostru poate părea eminamente pecuniar, fără să negăm dimensiunea lui intrinsec comercială, merită spus că ne facem din susținerea artiștilor tineri și/sau mai puțin cunoscuți o cauză sinceră.