Locuri : Food

Bucurestiul Insular

Restaurantul Bucurestiul Insular din Bucuresti – cu terasa, gradina botanica, sera si bar – organizeaza evenimente, concerte, seri dansante sau de teatru, lansari de carte, expozitii, ateliere gastronomice.
In spatele halei Traian, o casa art-nouveau construita la 1907, monument istoric salvat de la distrugere gazduieste restaurantul Bucurestiul Insular. Casa este inca “o insula” in decorul urban si se incadreaza perfect in Bucurestiul contrastelor poreclit de calatorii straini ai vremii “Hilariopolis”.
Bucurestiul Insular este o provocare de a raspindi stilul de viata sanatos in armonie cu natura, cu istoria si obiceiurile predecesorilor nostri bucuresteni.
Gradina Pariziana – terasa
Inspirata dupa gradina-restaurant interbelica cu acelasi nume situata pe str 11 Iunie renumita pentru diversitatea de plante in special mediteraneene. Ca si La Pariziana servim preparate de pescarie, specialitati la gratar, dintre care nu lipsesc patricienii si mititeii..
Gradina dispune de o capacitate de 120 locuri la mese cu o scena centrala dedicata evenimentelor muzicale si teatrale.
Sera Martha Bibescu
Pe fundalul gradinii pariziene se afla Sera inspirata dupa serele construite la Palatul Mogosoaia de Martha Bibescu. In sera se afla bucataria botanica deschisa in care bucatarul face spectacol gastronomic-cooking show- pentru clienti.
Micul Paris
Saloanele cele mai reprezentative ale monumentului istoric cu tavane inalte decorate cu stucaturi, usi scluptate ne duc cu gandul la Bucurestiul cu atmosfera “dolce decadente” “Micul Paris” sau “Parisul Balcanilor” denumit asa datorita atractiei sale speciale si a modului de viata cosmopolit. Capacitatea acestei sectiuni situata pe parterul vilei este de 60 locuri dispuse in 3 saloane de fumatori si unul de nefumatori.
Absint bar
Un spatiu boem, intim situat la demisolul vilei inspirat din vremurile cand se importa “Zana Verde” de catre fratii Capsa direct de la Paris. Veti gasi aici o colectie de carti si filme despre istoricul Bucurestiului, gastronomie, arhitectura. Puteti incerca un cockteil cu absint sau servi “aperitive” destinate sa deschida pofta de mancare. Barul are 30 locuri la mese la care se vor adauga in curand inca 12.
Pentru receptii si mese festive Salonul levantin se va deschide in curand in mansarda casei cu o capacitate de 100 persoane la mese.