ROMEO SI JULIETA, sambata, 23 aprilie 2016, de la ora 19:00, la Teatrul Masca.
Regia şi scenariul – Mihai Mălaimare. Asistent Regie – Valentin Mihalache. Scenografie – Puiu Antemir. Costume- Sanda Mitache. Muzica – Gabriel Bassarabescu. Coregrafia – Mirela Simniceanu. Lupte Scenice – Ioan Albu.
Distributie: Romeo – Robert Poiană; Julieta – Cristina Panait; Lord Capulet – Eugen Cristea; Lady Capulet – Anamaria Pislaru; Montague – Nicolae Pungă; Lady Montague – Ioana Rufu; Benvelio – Alexandru Floroiu; Mercuţio – Maximmilian Nugnes; Ducele – Valentin Mihalache; Lorenzo – Mihai Mălaimare; Thybalt – Aurel Sandu; Paris – Eugen Fetescu; Doica – Dora Iftode; Spiţerul – Cosmin Creţu.
Corul : Andreea Corneanu, Virginia Vasilache, Sabina Mitrea, Maria Panţoianu, Florentina Panait,Mirela Simniceanu, Amalia Popa, Alex Robu, Cazara Pănulescu, Mladinovici Crăiţă, Daniel Niţoi.
Romeo şi Julieta la Masca înseamnă un spectacol fără cuvinte. Există şi aici un semnal. Noi suntem un teatru care acordă un rol primordial gestului, dar trăim vremuri în care, iată, prin lege, ni se interzice sau se doreşte interzicerea dreptului de a comenta, de a vorbi, de a avea o părere. Doar idioţii şi tiranii pot făuri o astfel de lege, pot gândi că aşa ceva poate dăinui, dar drept este ca o fac şi cum lumea din jur tace, tace, tace, îmi iau, ca regizor, dreptul de a nu vorbi ci de a striga prin intermediul gestului. Romeo şi Julieta nu este un spectacol, sau, mai exact, nu este doar un spectacol, este un răcnet, un strigăt de luptă.
A vorbi despre frumuseţe şi iubire este o datorie morală, civică în această lume mizerabilă, în aceste vremuri pline de mizerabili, este o formă de rezistenţă la baionetă, este modul nostru de a spune NU, de a ne caută adevărurile ascunse, de a ne revela nouă înşine splendoarea uitată a bucuriei de a trăi. Romeo şi Julieta la Masca este un poem dedicat frumuseţii, primăverii,îinnoirii, bucuriei, tinereţii avântate. Este un poem fără cuvinte, aşadar extrem de melodios. La sfârşitul spectacolului se rosteste totuşi Sonetul 66 pentru a nu uita totuşi că avem de luptat cu lupii, cu fiarele, cu neoamenii. Avem de luptat şi trebuie să învingem. Vom învinge căci moartea unor tineri nevinovaţi, moartea lor şi a iubirii lor sunt lucruri care nu se uită şi nu se iartă. Niciodată!