Evenimente : Teatru

Niste olteni

Niste olteni
de Constantin Fugașin,
după volumele ”La Lilieci” de Marin Sorescu

Cu:
Nicolae Botezatu, Ioana Perescu, Mirela Sorescu, Romina Boldașu, Gabriel Vodnar, Alexandru Năstase, Corneliu Reu, Eduad Cârlan, Constantin Nechiti, Sergiu Marinescu, Theodora Andreea Nechiti, Sandra Ducuța și Ilinca Reu

Durata: 1h 15 min.

Nu vă speriați, nu vă invităm la un recital de poezie.
Vă invităm la un spectacol de comedie realizat după cele șase volume de poezie ”La Lilieci”. Veți cunoaște personaje pitorești, naive sau șirete, istețe sau tâmpe, grosolane sau tandre, frumoase sau grotești, degajând un haz sănătos pe fondul unei candori fără egal.
Fiind olteni, vorbesc…oltenește, repede și tare, sunt iuți la treabă și la mânie, aprigi, iubăreți și generoși, dar să te ferească Dumnezeu să le treci pe dinainte!
Sunt isteți (mai trebuia să precizez?), dar să te ții, că sunt și fuduli și când încep să dea în gropi, nu se mai opresc…
Și, mai ales, au haz. Fiind unul mai deștept decât altul, fiecare râde de celălalt și de toți. Glumesc și pe seama propriei persoane, dar preferă prietenii, dușmanii, vecinii, orășenii, mă rog, pe oricine le trece pe drum și prin cap. Și cum voi, spectatorii, sunteti la doi pași de ei, profită și de această ocazie.
Dar nu garantăm că tocmai atunci când o să vă amuzați mai tare, n-o să vă treziți cu o lacrimă în colțul ochiului, amintindu-vă de părinții, bunicii sau străbunicii multora dintre voi, în timp ce eroii-țărani auîncremenit definitiv într-o poză pentru eternitate.
Constantin Fugasin, Regizor