Evenimente : Teatru

Mălăieș în Călcăieș

Mălăieș în Călcăieș, în Stagiunea Teatru la TVR, sambata, 13 august 2016, de la ora 20:30.

Teatrul LUNI prezintă în curtea Televiziunii Române (str. Pangrati nr.8-10) Mălăieș în Călcăieș (TRISTORY I).

Un spectacol ce-şi propune să readucă în prim plan tradiţiile şi obiceiurile ca factor esenţial în recăpătarea identităţii naţionale. Sună măreţ, dar de fapt e o joacă de copii mari pe un scenariu din „Capra cu trei iezi”, o joacă plină de umor şi voie bună, unde servim cu plăcere din porcu’ shaolin și lupu’ zburător… sau povestea noastră din TRISTORY – trilogia emoțiilor tradițional neînchipuite.

Premiul pentru ” Cea mai bună dramaturgie” în cadrul Maratonului de teatru independent Bucharest Fringe 2014 și Premiul „mioritic carpato-danubiano-pontic” în cadrul Festivalului Național de Teatru Independent 2014.

Cu: Loredana Cosovanu (cea mai bună actriță la Gala Hop 2012); Alina Mîndru; Ioana Corban; Ovidiu Cosovanu; Dumitru Georgescu (cel mai bun actor la Gala Hop 2013); Tiberiu Enache; Daniel Chirilă.

Izvod (text): inspirat de “Capra cu trei iezi” și scris de Daniel Chirilă.
Imaginator (regie): Daniel Chirilă.
Danțolog (coregrafie): Beatrice Volbea.
Afiș zămislit de caiverzipepereti.com
De-a cui îi (un soi de producător): Frilensăr & Teatrul LUNI de la Green Hours.

Spectacol adresat tuturor categoriilor de vârstă.

TRISTORY
Sau “Trilogia emoțiilor tradițional neînchipuite” a pornit din bătătura bunicilor și-a ajuns în independent. Ne-am adus aminte de copilărie, de tradiție, de povești, basme, de eroi și balade și ne-am emoționat. Așa că am început cu o poveste – Mălăieș în Călcăieș, adaptare după Capra cu trei iezi, a urmat basmul #daughtersauHadikaTsuki, adaptare după Fata babei și fata moșneagului și Fata cu potirul pe cap (basm japonez) și încheiem cu MIORITZA, balada noastră a-tuturor. E cu cântec, dans și voie bună.

FRILENSĂR
Grup de artiști independenți care se manifestă cât mai liber cu putință prin teatru. Încearcă orice, nu fug de nimic, fără compromisuri, dimineața, la amiază, noaptea, în bar, în teatru, pe stradă, de la experiment la tradiție, oriunde există un public atent și sincer.

Biletele costă:
– 30 lei integral (elevii, studenţii, pensionarii, pot intra cîte 2 pers/1 bilet)
– 20 lei achitate în avans, pînă (inclusiv) în preziua evenimentului
Biletele pot fi achiziţionate astfel:
In avans:
– online, prin Bilet.ro [http://www.bilet.ro/event.php?id=8386]
– de la Green Hours (Calea Victoriei 120), de luni pînă vineri, între orele 11.00-18.00, cu un telefon în prealabil la 0788 452 485.

În seara spectacolului, direct de la casa de bilete amenajată la intrarea în TVR, din strada Pangrati nr. 8-10, începînd cu ora 19.30.