Evenimente : Teatru

INAMICUL POPORULUI

INAMICUL POPORULUI, marti, 24 mai 2016, de la ora 19:00, la Teatrul Mic, Sala Teatrul Mic.

Regia: Ioana Păun;
Texte: Smaranda Nicolau;
Scenografie și muzică live: Cătălin Rulea;
Mișcare scenică: Carmen Coțofană;
Documentare: Laura Ștefănuț;
Asistent de regie: Cristian Gheorghe.

Distribuția: Ioana Flora, Ilinca Manolache, Emilia Dobrin, Mihaela Radescu, Cătălina Bălălău.
 
Spectacolul este realizat de Teatrul Mic în coproducție cu Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), în cadrul proiectului Surorile Heddei. Susținerea femeilor artist din România și Estul Europei, câștigător al Ibsen Scholarship 2014.

DATA PREMIEREI: 30 septembrie 2015.

Cum schimbăm România? Facem revoluție două zile în Piața Universității? Și le urlăm cât ne țin plămânii unor autorități care fac speculă cu fricile și speranțele noastre? Mergem la vot? Unde avem o broșură cu 1…2…3…4…5  candidați atroce pe care să îi înmuiem în tuș albastru? Tușul celor mai profunde nevoi și dorințe ale noastre? Deci, cum schimbăm România? Cu democrația? Democrația e un ideal mort inventat acum 2000 de ani de bărbați stăpâni de sclavi pentru câteva zeci de mii de oameni.

Stai la masă, râzi și mănânci, înconjurat de alții care gândesc ca tine. Oricând ne simțim în siguranță, presupunem că toți ceilalți sunt ca noi. Greșit! Te ridici și o iei pe străzi. Până unde trebuie să mergi ca să îți dai seama că opiniile tale nu mai sunt ”majoritare”? La Catedrala Mântuirii Neamului? La Gara de Nord? În județul Prahova? În Texas? Așa că am venit să vă fac o propunere. Care o să ne salveze pe toți.