Evenimente : Teatru

Două vizite

Două vizite, miercuri, 26 octombrie 2016, de la ora 20:00, la Teatrul Elisabeta, Restaurant Elisabeta.

Tip spectacol: Comedie. Durata: 1h 30 min (cu pauza). Preturi bilete: 35 lei.

Reteta unei experiente inedite: peste 200 grame de parfum interbelic se presar 100 grame de arome imbietoare ale preparatelor culinare ale unui chef bucatar iscusit. Se amesteca bine pana ce se obtine un produs omogen urmand ca apoi acesta sa fie asezonat cu portii serioase de rasete copioase si cu talentul si vitalitatea unor actori desavarsiti. Plating-ul va fi conceput conform ultimelor tendinte ale teatrului independent.

V-am facut pofta nu-i asa? Restaurant Elisabeta preia initiativa si invita, intr-un spatiu neconventional, toti “gurmanzii” de teatru sa se infrupte din preparatele sale atat gastronomice cat si culturale in cadrul unui concept inedit, « Pofta de Teatru ».

Piesa de teatru „Două vizite”, adaptare după  „Ursul” si „Cerere în căsătorie” este o comedie savuroasa  după dramaturgul rus A.P.Cehov. Spectacolul a fost prezentat în ţară în două turnee, în aproape 30 de reprezentaţii, având de fiecare dată o foarte bună reacţie din partea publicului. De curând, ,Spectacolul „Două vizite” a ajuns la un total de 60 de reprezentatii atat in Bucuresti cat si in tara !

Prima parte subintitulată «Farsă într-un act», «Ursul» dezvăluie în mod concentrat, comico-ironic, o parte esenţială a naturii umane, sugerând cât de apropiate sunt uneori furia şi pasiunea. Conflictul între ofiţerul Smirnov şi moşieriţa Popova înregistrează o serie de treceri bruşte de la ceartă la preparativele unui duel între cei doi, apoi renunţarea lui Smirnov de a se lupta cu moşieriţa de care se îndrăgosteşte subit.

Piesa «Ursul» are toate caracteristicile genului scurt: schimb rapid de replici, emoţii extreme, argumente haotice, răsturnări surprinzătoare de situaţii. Simplă, clară, hazlie, farmecul ei vădit stă în puterea dialogului.

Cerere in casatorie” vine in continuarea piesei „Ursul”, utilizand aceeasi distributie si elemente regizorale inrudite. Povestea însasi se aseaza firesc în continuarea celei începute în „Ursul”. Astfel, daca în piesa anterioara doi tineri trec pe nesimtite de la conflict si ura la iubire pasionala, în „Cerere în casatorie” lucrurile sunt duse si mai departe. A. P. Cehov surprinde initiativa laudabila a lui Ivan Vasilievici Lomov, care doreste sa se însoare cu fiica vecinului sau. Însa, departe de romantismul si armonia care se presupune ca ar trebui sa guverneze un astfel de moment unic, cei doi potentiali miri se cearta aprig din motive derizorii. Ciocnirea personalitatilor lor puternice, crizele de ipohondrie ale petitorului, încurcatura în care se gaseste tatal miresei si încercarile sale disperate de a aplana rabufnirile celor doi tineri dau nastere unui comic de situatie savuroiase.