Evenimente : Teatru

Distopie. Shakespeare. Remix

Distopie. Shakespeare. Remix, sambata, 23 aprilie 2016, de la ora 20:00, la Teatrul National I. L. Caragiale, Sala Mica.

Regia: Catinca Draganescu.
Asistent regie: Daniel Buglea.
Scenografie: Ioana Drăgănescu, Sorana Țopa.
Costume: Ludmila Corlățeanu, Atelier ATU.
Mișcare scenică: Andreea Belu.
Multimedia: Octavian Diaconescu.
Sound & Light Designer: Alexandros Raptis.

Un proiect original ce mixeaza mijloacele video cu texte de Shakespeare intr-un performance unic la fiecare reprezentatie. Construit dupa modul de functionare al jocurilor video, spectacolul este o satira la adresa mecanismelor electorale si relatiei dintre reprezentantii puterii si cei ce i-au ales.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani!

Producție realizată sub auspiciile Centrului de Creație și Cercetare Ion Sava în cadrul programului 9G la TNB.

Distopie.shakespeare.Remix este o apocalipsă a degradării lumii contemporane. Construit după principiul jocurilor video, spectacolul descompune și remixează textele lui Shakespeare într-un scenariu despre putere și formele sale pervertite și pervertibile de manifestare.

Distopie este o propunere absolut onestă care nu trădează sursa de inspiraţie dar nici construcţia, înţelegând perfect rolul şi menirea unui pretext dramatic. Eşti cucerit de coerenţa mijloacelor de expresie (scenografie – Ioana Drăgănescu, Soara Ţopa; mişcare scenică – Andreea Belu, multimedia – Darie Armin Alexandru, sound & light designer – Alexandros Raptis), de forţa de adaptabilitate a actorilor (Simona Cuciurianu, Oana Popescu, Cristina Drăghici, Crina Ene, Vlad Udrescu, Vladimir Purdel) ca şi de conştiinciozitatea şi deschiderea cu care au aderat la acest proiect deloc simplu. E impresionant evidentul studiu din spatele a ceea ce vedem, o creaţie elaborată, serioasă, majoră, un reuşit debut la Naţional pentru Catinca Drăgănescu”.           Răzvana Niță