Evenimente : Spectacole

ShortsUP prezinta Musicology la Opera Nationala

Sambata, 27 martie, la Opera Nationala Bucuresti, cele mai premiate scurtmetraje, impreuna cu 50 de artisti de muzica clasica sau hip-hop se vor intalni pe aceeasi scena, in evenimentul Musicology, organizat de ShortsUP.
Este prima data cand filmele de scurtmetraj au parte de o seara de gala pe cea mai importanta scena lirica a tarii. Musicology va arata cateva dintre felurile multiple in care filmul interactioneaza cu muzica. Programul nu va fi alcatuit din musicaluri, ci din filme in care coloana sonora joaca un rol principal.
Musicology va pune alaturi, pentru prima data pe o scena nationala, filme de scurtmetraj, o orchestra de muzica clasica si artisti hip hop. Este evenimentul in care artistii “underground” poarta frac, iar instrumentistii de la Opera tricouri cu smiley faces.
Orchestra de muzica clasica va crea live coloana sonora a primului SF din istorie, un scurtmetraj mut din 1902. Un alt scurtmetraj va fi povestit in lyrical hip-hop cu un cor de copii in background. Nu vor lipsi momentele de dans si invitatii speciali, care vor interactiona cu publicul ShortsUP.
Din programul Musicology mai fac parte: Signs (regia Patrick Hughes, Australia, 2008), castigator la Cannes Lions 2009, L’homme sans tete (Juan Solanas, Franta, 2003), marele castigator la Cannes si la premiile Cesar, sau Sniffer (Bobbie Peers, Norvegia, 2006), cel mai bun scurtmetraj la European Shorts Awards si castigator al Palme D’or in 2007.
Biletele pot fi cumparate prin reteaua Eventim, online sau din librariile Carturesti si magazinele Vodafone. In limita locurilor ramase, se vor putea achizitiona si la intrare, in seara evenimentului. Pretul unui bilet este de 25 lei.
Accesul publicului in sala se va face incepand cu ora 22.00.