Evenimente : Spectacole

Seara Gershwin

Recital vocal – instrumental
Regia: Anda Tabacaru Hogea
Miscarea scenica: Maria Popa
Maestru acompaniator: Lidia Butnariu

Soprana Madalina Stan, mezzo-soprana Sorana Negrea, actorul Filip Ristovski si pianista Lidia Butnariu au pregatit un repertoriu de melodii binecunoscute din creatia compozitorului american George Gershwin. Regizoarea Anda Tabacaru Hogea si coregrafa Maria Popa, autoarele spectacolului "Seara Gershwin", ofera publicului, astfel, o incursiune in lumea muzicii cu specific american prin hit-uri ca "Summertime" si "I got rhythm". Magia perioadei interbelice americane vine astfel in Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti pe ritmuri incitante semnate de autorul celebrei Rapsodii Albastre.

Soprana Madalina Stan a absolvit Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, unde a urmat si cursuri de master, apoi s-a perfectionat la cursuri de maiestrie cu Denyce Grace si ale sopranei Leontina Vaduva. A sustinut recitaluri si concerte in tara (la Ateneul Roman, Sala Palatului, Palatul Şutu, Cercul Militar), precum si in Italia, Spania, Austria, Germania. În Lichtenstein, la invitatia principesei, a participat la concertul „O seara regala".

Concertele vocal-simfonice pe scena Ateneului Roman i-au oferit prilejul sa se remarce sub bagheta maestrului Cristian Mandeal (in "Rapirea din serai" de W. A. Mozart, rolul Blondei) si a maestrului Jin Wang (Missa de Leonard Bernstein). A colaborat de asemenea cu dirijorii Iosif Ion Prunner, Wayne Marshall, Adrian Morar, Daisuke Soga.
Mezzo-soprana Sorana Negrea este absolventa a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti. A obtinut premii la concursuri nationale de canto: Concursul "Norbert Petri" (Brasov, 2001 – Premiul I), Concursul National de Interpretare Vocala (Braila, 2003 – Premiul III), Concursul „W. A. Mozart" (Targoviste, 2004 – premiul III si Premiul Special pentru Interpretare „Magda Ianculescu"), Concursul „Ionel Perlea" (Slobozia, 2010 – Premiul Special „Mihaela Agachi").

A participat la numeroase recitaluri si concerte si este colaborator permanent al Operei Nationale Bucuresti. Repertoriul sau de opera cuprinde rolurile Spiridon din opera „O noapte furtunoasa" de Paul Constantinescu, Amor din opera "The Journey of Orpheus" de Adrian Enescu, dupa C. W. Gluck, Maddalena din opera „Rigoletto" de Giuseppe Verdi, Niania din opera „Evgheni Oneghin" de P. I. Ceaikovski, Marta si Pantalis din opera "Mefistofele", de Arrigo Boito etc.

Absolvent al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" Bucuresti (UNATC), student la clasa de canto a prof. dr. Eleonora Enachescu, la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Filip Ristovski este un artist complet, cu o bogata activitate in artele spectacolului. În prezent membru al Fundatiei Culturale "Compania Mica", al asociatiei fraco- romane "Mnemossine" si al "Jazzy Company" condusa de Mircea Tiberian, el a interpretat numeroase roluri in importante teatre din Romania si strainatate. Colaboreaza cu Teatrul National din Bitola "Macedonia", Teatrul "L.S. Bulandra" din Bucuresti, Teatrul Metropolis din capitala, Teatrul Luni de la Green Hours, Teatrul Mic, Teatrul National de Opereta "Ion Dacian", Teatrul de Comedie etc. Printre creatorii cu care a lucrat se numara Catalina Buzoianu, Horatiu Malaele, Dragos Galgotiu, Alexander Hausvater, Chris Simion, Dan Vasile etc. A aparut in mai multe pelicule de lung si scurt metraj si a sustinut numeroase concerte de muzica clasica, jazz, musical. În cadrul Studioului Experimental de Opera si Balet "Ludovic Spiess" este protagonistul spectacolului de teatru-dans "Nijinski – cealalta fata a geniului".