Evenimente : Spectacole

Maria de Buenos Aires

Maria de Buenos Aires, o tango operita de Astor Piazzolla, in regia lui Mario Radacovsky, la Teatrul National de Opereta Ion Dacian TNO Bucuresti.
Maria de Buenos Aires este o poveste despre viata, moarte si renastere, personajul principal devenind pe scena intruchiparea unui Buenos Aires pasional, distructiv, decadent, dar avand posibilitatea de a se salva tocmai prin asumarea si intelegerea destinului sau. Povestea suprarealista se invarte in jurul unei femei usoare din capitala argentiniana, pe nume Maria, personaj care, dupa moarte, devine pe scena Umbra Mariei si reface traseul vietii acesteia. Calatoria ei este marcata de intalnirea cu un poet, cateva „marionete” aflate sub controlul acestuia si un circ de psihanalisti.

Propunand o viziune originala, reinterpretarea libretului opune purei fatalitati puterea catharctica a luptei cu destinul si renunta la aluziile blasfemice la adresa unei divinitati nedrepte care determina in mod implacabil un mers prestabilit al lucrurilor. Prin lupta pe care o duce Umbra sa pentru a impiedica reiterarea istoriei personale in viata fiicei sale, un alter ego al ei, Maria se impotriveste, de fapt, propriului destin si invinge fatalitatea.

Muzica de: Astor Piazzolla
Libret de: Horacio Ferrer
Regia si coregrafia: Mário Radačovský
Dirijor: Lucian Vladescu
Scenografia: Marek Holly
Costume: Ema Nowak
Regia tehnica: Sorin Ciuca
Producator delegat general: Iulian Radoi
Asistent regie: Raluca Popa
Asistent coregrafie: Andreea Duta

Distributia:
Solisti balet:
Maria – Diana Ferencz / Violeta Dumitrascu / Vanda Stefanescu
Poetul – Traian Vlas / Marian Chirazi / Alexandru Negru/ Dragos Rosu
Solisti vocali:
Maria – Diana Nitu / Anca Turcasiu
Poetul – Catalin Petrescu / Alexandru Agarici
Povestitorul – Andras Istvan Demeter
Cu participarea copiilor: Monica Agarici / Sara Cuncea
Ansamblu balet:
Iolanda Petrescu, Monica Strat, Eugenia Stoian, Corina Aldea, Luminita Dinca, Gabriela Calin, Raluca Popa, Andreea Toma, Madalina Mechenici-Turiga, Alexandra Gavrilescu, Irina Strungareanu, Vanda Stefanescu, Laura Andrei, Elena Ghenoiu, Bianca Patriche, Andrei Ciobanu, Alexandru Barsanescu, Dragos Rosu, George Agache, Levente Szasz, Cristian Osolos, Relu Dobrin, Paul Cimpoieru, Eduard Constantinescu
Cu participarea Orchestrei Teatrului National de Opereta "Ion Dacian"
Pretul biletelor este de 30 lei (categoria I), 20 lei (categoria II), 10 lei (categoria III – pret redus).
Biletele sunt disponibile la Casa de bilete a TNO, tel. 021 313 63 48 sau pe www.eventim.ro.