Evenimente : Spectacole

Camera Copiilor

Studioul Experimental de Opera si Balet Ludovic Spiess din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit o noua premiera adresata celor mici, in Sala Studio. Este vorba despre spectacolul Camera copiilor, care are la baza ciclul de lied-uri cu acelasi nume de Modest Petrovici Musorgski.

“Camera copiilor”, incursiune incitanta in universul copilariei, a fost conceput de regizoarea Anda Tabacaru Hogea ca un dialog teatral – muzical intre o fetita (soprana Cristina Marta Sandu) si doica ei (actrita Monica Mihaescu) care, prin imaginatie si joc, descopera impreuna lumea magica a muzicii. In demersul lor, ele sunt ajutate de Pianul Nazdravanul (pianista Madalina Florescu) alaturi de balerinii Alexandru Polihron (Carabusul, Pisica) si Glora Barbu (Pasarea), coordonati de coregrafa Maria Popa.

“Povestile si muzica ne imbogatesc copilaria, ne poarta pe aripa imaginatiei si a sensibilitatii, de care avem nevoie ca sa trecem mai usor peste greutatile vietii, care nu ocolesc pe nimeni. Putem canta la pian sau la oricare alt instrument, putem canta cu propria noastra voce, dar PUTEM POVESTI CANTAND”, spune regizoarea Anda Tabacaru Hogea.

Astfel, toti iubitorii muzicii si teatrului, copiii, dar si parintii si bunicii lor, vor gasi in “Camera copiilor” nu numai jucarii minunate si personaje de poveste, ci si o cale in a invata notele muzicale si de a trai frumos fantastica lume a copilariei. Cu prilejul acestui eveniment se vor inregistra si doua debuturi scenografice, Camelia Raluca Radu si Andreea Stancu, master Anul I la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, clasa prof. asoc. Viorica Petrovici.

Fetita – Marta Sandu, Doica – Monica Mihaescu, Pianul Nazdravanul – Madalina Florescu, Carabusul, Pisica – Alexandru Polihron, Pasarea – Gloria Barbu, La pian-Madalina Florescu