Evenimente : Filme

Zborul / Flight (2013)

Denzel Washington intra in pielea lui Whip Whitaker, un pilot de avion inzestrat si respectat de catre colegi si superiori, pe care mass-media si nord-americanii de rand il percep ca pe un erou national dupa ce reuseste sa aduca la sol un aparat de zbor atat de serios avariat incat niciun alt aviator nu ar fi fost capabil sa il redreseze.
Salvand vietile a 98 de pasageri din cei 106 pe care ii transporta avionul deteriorat, Whip isi castiga admiratia tuturor, spitalul in care este internat fiind inconjurat in fiecare zi de cohorte de jurnalisti care vor sa il intervieveze sau sa obtina o fotografie cu el. In momentul in care compania aviatica solicita efectuarea unei anchete care sa stabileasca fara putinta de tagada cauzele producerii accidentului, ies la iveala inclusiv lacunele din conduita profesionala a pilotului Whitaker.
Divortat si instrainat de familie, Whip s-a luptat multa vreme cu demonii alcoolului, iar daca el nu ar fi consumat substante interzise in noaptea ce a precedat acel zbor fatidic, probabil ca defectiunile tehnice ale avionului ar fi fost descoperite si remediate in timp util. Fiindca analizele medicale indica prezenta alcoolului in sange, Whip Whitaker se trezeste transformat peste noapte dintr-un erou aclamat intr-un om pe care toti se grabesc sa-l condamne si care are nevoie de avocat pentru a-si salva cariera si pentru a nu fi condamnat la inchisoare pe viata.