Evenimente : Filme

One World Romania 2011

Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania, ajuns la cea de-a patra editie, va avea loc in perioada 16-21 martie 2011, la Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Corso si NCRR.
Click pentru programul zilei de joi, 17 martie.
Click pentru programul zilei de vineri, 18 martie.
Click pentru programul zilei de sambata, 19 martie.
Click pentru programul zilei de duminca, 20 martie.
Click pentru programul zilei de luni, 21 martie.
One World Romania se numara printre putinele festivaluri dedicate filmului documentar din tara si este singurul care abordeaza problematica drepturilor omului. Ca in fiecare an, festivalul isi propune sa aduca in atentia publicului tanar filme documentare noi si de buna calitate, care abordeaza teme interesante si actuale.
Gala de deschidere va avea loc miercuri, 16 martie 2011 la Cinema Scala, incepand cu ora 19:00. Dupa o selectie de trailere ale filmelor din festival, va avea loc o proiectie speciala a documentarului de scurtmetraj Donation Addiction, al regizorului german Lutz Heineking, jr. In incheierea galei, va canta formatia vocal instrumentala Shukar Collective.
In 2011, motto-ul festivalului este: O lume minunata?!
Anul acesta, in cadrul festivalului vor fi prezentate 36 de filme, din 25 de tari. Filmele sunt impartite in 6 sectiuni tematice: Ce ai face pentru bani?, Orase in criza, Violenta ca acasa, Intolerata noastra cea de toate zilele, Eroi fara glorie, Cum se (re)scrie istoria.
Din numarul total de filme prezentate in acest an, 34 vor fi proiectate in premiera pentru publicul din Romania. Mai mult, una din productiile romanesti, Valea Corlatului, in regia lui Stephane Lucon, va avea premiera in timpul One World Romania.
In mod obisnuit deja, se vor organiza, dupa fiecare proiectie, discutii libere cu publicul. Acestea vor fi moderate de regizori, producatori sau protagonisti ai filmelor sau specialisti in domeniu si reprezentanti ai unor ONG-uri. De asemenea, pe toata perioada festivalului vor avea loc si evenimente conexe: workshop-uri si o serie de dezbateri.
Biletele costa 8 lei (Cinemateca Eforie, Cinema Union, Cinema Corso), iar proiectiile speciale de la Noul Cinematograf al Regizorului Roman sunt cu intrarea libera.
Abonamente costa 40 lei si ofera acces la toate proiectiile de la Cinemateca Eforie si Cinema Union. In plus, la Cinema Corso abonamentul reduce pretul biletului de intrare la numai 3 lei.
***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.