Evenimente : Filme

Nevasta la putere / Potiche

Doi monstri sacri ai cinemtografiei franceze, Catherine Deneuve si Gerard Depardieu, se intalnesc in comedia Nevasta la putere / Potiche, un film realizat de Francois Ozon dupa piesa de teatru cu acelasi nume de Barillet si Gredy.

Suzanne (Catherine Deneuve) este sotia unui director de fabrica de umbrele, Robert Pujol (Fabrice Luchini), care trateaza pe toata lumea de sus, este un tiran cu sotia, amanta si lucratorii de la fabrica. Acesta isi trateaza sotia pe ca un trofeu, considerand ca ea trebuie sa stea la cratita, fara sa aiba propriile ei pareri.

Nemultumiti de conditiile dure in care trebuie sa munceasca, lucratorii vor organiza o greva si il vor sechestra pe Pujol in fabrica. Suzanne se vede nevoita sa rezolve situatia si sa aplaneze conflictul. In lipsa de alte solutii, aceasta apeleaza la fostul ei iubit, Maurice Babin (Gerard Depardieu), care e fost lider de sindicat iar acum este primarul orasului.

Dupa ce sotul sau sufera un atac de cord si ii este recomandat de catre medici sa se odihneasca, Suzanne preia conducerea fabricii si, in ciuda scepticismului celorlalti, aceasta reuseste sa le ofere muncitorilor conditii decente de munca si sa scoata fabrica din faliment.

Numai sa sotul acesteia nu este dipus sa renunte la functia de director si nici la statutul de cap al familiei, asa ca va incheia o alianta secreta pentru a o inlatura pe sotia de la conducerea fabricii.