Evenimente : Filme

Nasa / The Godmother

Comedia Nasa / The Godmother, un film de actiune cu Dragos Bucur si Smiley, demonstreaza faptul ca o femeie poate conduce fara probleme un clan mafiot, uneori cu mai multa imaginatie si umor decat un "nas” italian cu state vechi. Click pentru Galeria Foto.
Intr-o maniera extrem de comica, filmul nareaza povestea lui Jennifer (Whitney Anderson), o americanca frumoasa stabilita in Romania, cu o cariera de profesoara de literatura in Bucuresti. Este casatorita cu Radu Prodan (Dragos Bucur), un respectat finantist roman si impreuna au un baiat de 10 ani, extrem de inteligent, David (Stefan Iancu).
Intr-o buna zi, in timpul unui botez la care participa in calitate de nasa, politia navaleste in biserica si il aresteaza pe sotul ei. Cu aceasta ocazie, Jennifer afla ca "respectabila” afacere a lui Radu consta de fapt in spalare de bani pentru un temut mafiot local, Spanu – The Madfather (Alex Velea). Asa se face ca eroina noastra se trezeste prinsa intr-o poveste cu mafioti adevarati, cum nu vazuse pana atunci decat in filme.
Mai mult, restrictiile judecatoresti emise pe numele sau o impiedica sa iasa din tara, si, in plus, nici nu este ferm convinsa de vinovatia sotului ei. Singura solutie pe care o gaseste pentru a-si salva familia este sa isi formeze propria sa "familie mafiota” si sa contracareze astfel actiunile dusmanului lor, Spanu. In acest demers indraznet, ea va fi ajutata de o serie de personaje atipice, dar mai ales de fiul sau, David, care se dovedeste a fi mai mult decat un baietel curajos, devenind un sprijin si un sfatuitor nesperat.
Personajele memorabile ale filmului sunt interpretate de nume sonore ale cinematografiei si divertismentului romanesc: Razvan Vasilescu, Catalina Grama (Jojo), Alex Velea, Mihai Bobonete, Florin Busuioc, Laura Cosoi si multi altii.
In afara contributiei sale ca actor – care este preot in film, Smiley a interpretat impreuna cu colegii de la trupa Simplu si Alex Velea melodia Convict care se afla pe coloana sonora a filmului.
***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.