De Citit : Editoriale

Noiembrie, cidru si dans

| 18 noiembrie

Pai ce s-o mai vrajim, ne pregatim de Ignat. Democratie pe invers, premier revendicat de toate partidele parlamentare, norme UE de asasinare a animalelor si a emigrantilor, campanii ecologice, nutritionisti, nimic nu mai conteaza. Porcul face legea in saptamanile urmatoare. Orice s-ar spune, cu totii intram in situatia de porc. Am zis sa ne varam si noi in trend, sa lasam deoparte vrajelile cu criza si sa va oferim ceva concret, palpabil, o dam pe culinare, ca sunt printre cele mai placute lucruri de pe lume. Plus ca sunt greu de ucis.
Oricat ar fi ea cresterea economica de mareata, nu se poate pune cu cartea de bucate. Iata o minunata reteta care poate face fericit orice barbat din lume: cotlet cu bere. Daca ii mai adaugi si niste fotbal (chiar si in reluare) poti prinde chiar sensul vietii. Am remizat cu italienii. Cui ii mai pasa ?! Luati de notati: 10 cotlete de berbecut, boia dulce, cimbru, piper macinat, ulei de masline si cidru, tata! Mirodeniile se pun peste carnita, cotletele se prajesc la foc mare si se uda cu vin rosu (deliciu!). Procedeul se repeta pana nebunaticele devin crocante. Sare la final si apoi haleu. Udat de data asta cu cidru. Adevaratul cidru doar din mere autohtone. Clarck’s. Cidrul lui Mike (fratele Mike!) Clarck’s.
Artistul creator de asemenea grozavie merita toate felicitarile. Pofta buna! Iar acum ne ocupam de ofertele saptamanii. ONG-urile  continua sa ne rasfete, tot culinar (gusturile de peste Dunare au ajuns si la Bucuresti). Nightwish canta pe 10 decembrie la Romexpo. Voicu Radescu a revenit anul acesta la Jazz dupa ani si ani de „doar teatru”. In rest, luminite la greu pe toate drumurile ultraaglomerate din centru. Cluburi terorizate de ISU . Perdele de beculete, platesc fraierii. Magazinele dau pe-afara de cumparatori, toata lumea da navala la frecat menta pe uscat. Nervi, reglari de conturi cu dusmanul de clasa si de cazier, proiecte de viitor, multe accidente auto. Pastel de noiembrie. Noi sa fim sanatosi! Avanti popolo!