Evenimente : Filme

Maria Ta / Your Highness

Danny McBride si James Franco fac echipa in Maria Ta / Your Highness, unde aventurile sunt extrem de comice si unde fantasticul unei lumi de poveste este ingredientul principal al unor fapte nerusinat de curajoase. Este povestea a doi printi cu o misiune: ca sa-si salveze regatul, trebuie mai intii s-o salveze pe logodnica celui dintre ei care urmeaza sa urce pe tron.
De-a lungul istoriei, legendele cu cavaleri au consacrat acte de vitejie infaptuite de cavaleri aratosi care salveaza fecioare in pericol, hacuiesc dragoni si inving raul. Dar in spatele multor eroi se afla uneori cite un frate mai mic si bun de nimic, ale carui unice fapte de bravura sunt sa nu-si incurce fratele viteaz si sa se fereasca de dragoni sau de rau, in general.
Thadeous (Danny McBride) este un print las, egoist, anti-eroul suprem pentru fanii comediilor pentru adulti, un personaj cu substrat contemporan, al carui comportament este cit se poate de neprinciar; este lenes, cam betivan, fumeaza “iarba” cu golanii locului si agata cat de multe femei poate si totul i se pare ca i se cuvine, doar pentru ca e spita nobila si atat. Pana acum a urmarit neputincios cum fratele sau mai mare, Fabious (James Franco) castiga batalie dupa batalie, dar si inimile tuturor supusilor sai.
Satul sa tot fie lasat deoparte – de la aventuri, adoratie, dar si de la succesiunea pe tronul regatului, Thadeous se hotaraste sa-si duca zilele tot intr-o petrecere, cu ierburi magice, bautura multa si fete usuratice. Dar cand cea care urma sa-i devina sotie lui Fabious, Belladonna (Zooey Deschanel), este rapita de vrajitorul diabolic Leezar (Justin Theroux), regele ii da nevolnicului Fabious un ultimatum: ori e barbat si-si ajuta fratele, ori dispare din fata lui pentru totdeauna.
De voie, de nevoie, Thadeous i se alatura lui Fabious. Cei doi pornesc la drum, iar in cale le apare o razboinica cum alta nu mai e, Isabel (Natalie Portman). Aceasta are, insa, planurile ei proprii de razbunare. Daca isi vor uni fortele, vor reusi oare impreuna sa scape de creaturi inspaimantoare, de tradatori nerusinati si sa salveze printesa? Va reusi, oare, Thadeous sa-si gaseasca curajul de erou adevarat, pentru a impiedica distrugerea regatului?
Premiera in Romania: 08 aprilie 2011.
***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.