Evenimente : Filme

Lacul Tahoe / Lake Tahoe (Mexic, 2008)

Incercand sa fuga de acasa din cauza certurilor, Juan, un baiat de 16 ani, intra cu masina familie intr-un stalp de telegraf din afara orasului. Juan suna cas,a iar sora lui mai mica, Joaquín, ii spune ca mama lor este in continuare incuiata in baie. Juan inchide.
Umbland pe strazi in cautarea cuiva care sa-l ajute sa-si repare masina, Juan il intalneste pe Don Heber, un mecanic batran si paranoic, al carui singur tovarasi de viata este Sica, un boxer aproape umanizat. Don Heber promite ca-i va repara masina imediat ce Juan va gasi piesa care trebuie inlocuita.
Juan pleaca sa caute piesa si ajunge la “Refaccionaria Oriente”, un magazin cu piese de schimb pentru masina, al carui proprietar este Lucia, o tanara mama convinsa ca adevarata ei menire este cea de solista intr-o trupa punk.
Stie multe despre muzica punk si nu are nicio idee despre mecanica, asa incat trebuie sa-l astepte pe „Cel Care Stie”, pe David, un tanar mecanic obsedat de artele martiale si filosofia Kung Fu. Absurdul si lumile naucitoare in care traiesc aceste personaje il atrag pe Juan intr-o aventura de o zi, la finele careia va ajunge sa accepte ca un simplu eveniment poate fi la fel de natural si de inexplicabil ca moartea.
Premii: FIPRESCI REVELATION OF THE YEAR 2008; Semaine Internationale de la Critique, Cannes; Alfred Bauer Prize, Berlin 2008 Official Competition; Best Director, International Film Festival Guadalajara XXIII; Sundance-NHK Filmmakers Award 2006 for Latin America; Script developed with the assistance of the Sundance; Screenwriters Lab.