Evenimente : Filme

Jurnalul terorii / Chernobyl Diaries

Din 1 iunie, amatorii de senzatii tari, se pot delecta in cinematografe cu cea mai noua productie marca Oren Peli, creatorul unuia dintre cele mai celebre filme horror, Paranormal Activity.

Jurnalul Terorii (Cernobyl Diaries)- regizat de specialistul in efecte vizuale Bradley Parker (care a lucat la efecte pentru Fight Club sau Triple X) are la baza povestea lui Oren Peli, The Diary of Lawson Oxford.

Filmul spune povestea a 6 tineri care, practicand asa-numitul turism extrem (calatorii in regiuni periculoase cum ar fi, de exemplu, zonele de razboi), ajung in orasul-fantoma Pripyat, cel al muncitorilor de la centrala nucleara de la Cernobal. La 36 de ani dupa catastrofa nucleara de la reactorul nuclear din Cernobal din 26 aprilie, Pripyat este o imagine inca vie a uneia dintre cele mai mari tragedii din istoria umanitatii, un cadru perfect pentru un horror supranatural, iar tinerii amatori de senzatii tari vor descoperi curand ca nu sunt singuri in orasul fantoma.

Oren Peli, scenarist si producator al filmului Jurnalul Terorii: „am vazut un un material pe un blog fotografic, publicat de o aventuriera care a calatorit prin Pripyat pe motocicleta. A fost prima data cand am auzit de Pripyat, oras evacuat peste noapte si apoi parasit in forma in care era, ca un fel de oras al fantomelor, imprimat in timp si in istorie, neschimbat cu excepţia naturii si a faunei. Mi s-a parut de atunci ca locul acesta arata straniu, minunat, captivant, dar si trist in acelasi timp. Era cadrul perfect pentru un film de groaza”.