Evenimente : Filme

GHOST RIDER. DEMONUL RAZBUNARII / Ghost Rider: Spirit of Vengeance

Nicolas Cage reia rolul lui Johnny Blaze in GHOST RIDER. DEMONUL RAZBUNARII.

In aceasta noua versiune, regizata de Neveldine/Taylor (Crank), Johnny se lupta cu blestemul care l-a transformat in diabolicul vinator de recompense, dar risca totul cind face echipa cu liderul lui grup de calugari rebeli (Idris Elba), pentru a salva un baiat de ameninţarea diavolului şi, poate, pentru a scapa el insuşi pentru totdeauna de acel blestem.

Columbia Pictures şi Hyde Park Entertainment prezinta, in asociere cu Imagenation Abu Dhabi, GHOST RIDER. DEMONUL RAZBUNARII, o producţie Marvel Entertainment / Crystal Sky Pictures / Ashok Amritraj / Michael De Luca / Arad. Protagonişti sint Nicolas Cage, Ciarán Hinds, Violante Placido, Johnny Whitworth, Christopher Lambert şi Idris Elba. Regia le aparţine lui Mark Neveldine şi Brian Taylor. Filmul e produs de Steven Paul, Ashok Amritraj, Michael De Luca, Avi Arad şi Ari Arad. Scenariul le aparţine lui Scott M. Gimple & Seth Hoffman şi David S. Goyer, iar povestea, lui David S. Goyer. Bazat pe benzile desenate Marvel. Producatori executivi sint E. Bennett Walsh, David S. Goyer, Stan Lee şi Mark Steven Johnson. Director de imagine este Brandon Trost. Scenografia ii aparţine lui Kevin Phipps. Montajul e realizat de Brian Berdan, A. C. E., iar costumele sint realizate de Bojana Nikitovic. Muzica e compusa de David Sardy.

Intoarcerea lui Nicolas Cage in Ghost Rider se face sub indrumarea tandemului de regizori Neveldine/Taylor, care au creat filmele cult Crank si Gamer.

Celor doi li s-a dat mina libera sa abordeze povestea lui Ghost Rider in stilul care i-a facut cunoscuti: “Singurul lucru pe care am vrut sa-l pastram din primul film al francizei a fost Nick Cage”, spune Taylor. “In rest, am vrut sa schimbam totul: felul in care arata el, cum se imbraca, motocicleta. Acesta a fost punctul nostru de plecare, dupa care am cautat o ambianta, o estetica, un stil care sa-l faca mai periculos ca niciodata.”

Nicolas Cage spune si el: „Energia pe care am resimtit-o facind acest film a fost mai intensa decit in orice alt film de-al meu. Totul a fost mai curajos, mai indraznet, incepind cu felul in care filmeaza Mark Neveldine. E ca un cascador; si-a riscat viata mai tot timpul – a filmat atirnat de cabluri, sau pe role. E un regizor foarte activ.”

In timp ce alti regizori ar fi ales sa creeze lumea lui Ghost Rider pe computer, cei doi regizori au ales calea reala, cu cascadori in carne si oase care gonesc pe motoare, pentru a oferi spectaorului o experienta cit mai realista.

Editorul Brian Berdan, care a lucrat cu regizorii la Crank spune: ”Sint extrem de creativi; totul e intuitiv facut si nu planificat suta la suta. E o adevarata provocare sa montezi un film turnat asa, fiindca ai extraordinar de mult material.”

Stilul extrem de filmare al celor doi regizori cerea un scenariu pe masura, caci nu se putea continua, pur si simplu, de unde ramasese primul film: “Povestea noua are loc ani mai tirziu, cind Blaze, ca si Ghost Rider, se afla intr-un loc cu totul diferit”, spune producatorul Ari Arad. “Johnny Blaze se afla la mare departare de locul natal, si incearca sa scape de demonul care a pus stapinire pe el. Intervine un preot, Moreau, interpretat de Idris Elba, care ii promite ca-l poate ajuta, daca el, in schimb, da de urma unui baiat. Daca Johnny poate sa-l gaseasca si sa-i salveze sufletul, atunci poate va fi in stare sa-si salveze si propriul suflet. ”

Unele idei au aparut cind Cage isi promova primul film: “Eram in Anglia, la o intilnire cu presa, imbracat in piele din cap pina in picioare, si am decis sa iau prinzul la Westminster Abbey, fara sa am habar ca acolo avea loc un summit ecologic la care participau arhiepiscopul de Canterbury si capul bisericii Ortodoxe grecesti. M-am strecurat acolo, m-am asezat undeva in spate, cind am fost reperat de un preot din Colorado, care m-a chemat sa stau in fata. Mi-a facut cunostinta cu arhiepiscopul, cre s-a oferit sa-mi faca un tur al bisericii. Ne plimbam noi, cind a observat cum eram imbracat, si-mi spune ca si el poate sa fie “rau”. Atunci mi-a venit ideea, ca John si Ghost Rider sa coopereze cu biserica – biserica sa aiba, intr-un fel, nevoie de el. Noul Ghost Rider este complet diferit, John Blaze e un alt om. In primul film incerca sa se calmeze, ca sa nu-i ia foc capul – se ferea de alcool, asculta Karen Carpenter – acum, ani mai tirziu, capul chiar i-a luat foc si trebuie sa traiasca cu asta. Asadar, Johnny cel care se ascunde in România e cu totul altcineva.”

Ghost Rider are acum un nou look: “E mai dur. Jacheta ii vine mai strinsa pe corp, e mai putin heavy metal”, spune actorul. “Cind Blaze, purtind o jacheta de motor si pantaloni de piele, se metamorfozeaza in Ghost Rider, transformarea e mult mai organica”.