Evenimente : Filme

Eu cand vreau sa fluier, fluier

Filmul Eu cand vreau sa fluier, fluier, drama despre penitenciar, adolescenta si dragoste in regia lui Florin Serban, cu Ada Condeescu si George Pistereanu.
Dupa patru ani petrecuti intr-un penitenciar pe malul Dunarii, Silviu (George Pistereanu) a avansat in ierarhia de dormitor, devenind Jupan. Cu doua saptamani inainte de eliberare, primeste o vizita neasteptata. El afla ca mama lui s-a intors acasa dupa mult timp din Italia si vrea sa il ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile sa gaseasca o solutie. Cele cinci zile devin o eternitate cand Silviu se indragosteste de o studenta frumoasa la Sociologie, Ana (Ada Condeescu), venita in practica la penitenciar. Coplesit de emotii si presat de timp, Silviu inchide ochii… Libertatea, vantul, drumul, primul sarut. Din acest moment i se poate intampla orice.

"Eu cand vreau sa fluier, fluier este un film despre adolescenta si dragoste”, spune regizorul Florin Serban. „Este povestea unui pusti aflat intr-o situatie limita, un pusti care vrea sa iubeasca, vrea sa isi faca datoria.” Florin Serban, care debuteaza acum in lungmetraj, a studiat regia de film la UNATC si la Columbia University, New York.
"Eu cand vreau sa fluier, fluier", lungmetrajul de debut al lui Florin Serban, produs de Catalin si Daniel Mitulescu, a fost selectionat in Competitia Oficiala a Festivalului de Film de la Berlin de anul acesta, una dintre cele mai importante competitii mondiale a industriei de film, in care un regizor roman nu a mai fost prezent de 17 ani.
Filmul “Eu cand vreau sa fluier, fluier” a obtinut doua premii foarte importante in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin: Marele Premiu al Juriului (Ursul de Argint) si Premiul Alfred Bauer oferit de juriu pentru “o opera cinematografica inovatoare”.
In cadrul ceremoniei de decernare a premiilor de sambata 20 februarie, Marele Premiu al Juriului i-a fost inmanat lui Florin Serban de actrita Renee Zelwegger, membra a juriului international, care dupa festivitate le-a declarat actorilor si regizorului ca “Eu cand vreau sa fluier,fluier” este filmul ei preferat din competitie. Presedintele juriului, regizorul german Werner Herzog, a afirmat ca a simtit nevoia sa “puna un semn de exclamare pe Ursul de Argint” si i-a oferit lui Florin Serban si premiul Alfred Bauer – premiu denumit astfel in memoria fondatorului festivalului.

"De cand m-am apucat de scenariu cu Florin, proiectul a mers foarte bine”, spune co-scenaristul si producatorul filmului, Catalin Mitulescu. „Filmul e foarte puternic. O sa va surprinda. Competitia la Berlin e cel mai bun lucru care i se putea intampla pentru a fi lansat.", adauga el.

O co-productie Strada Film care a mai produs filmele "Ryna" si "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", Film I Vast (Suedia, co-producator al filmelor lui Lars von Trier, “Dogville”, “Manderlay”, “Dancer in the Dark”), The Chimney Pot (Suedia, printre cele mai active studiouri de post-productie, colaboreaza cu Madonna, Robbie Williams, Moby, Suede si Lady Gaga) si sustinut de Centrul National al Cinematografiei,
“Eu cand vreau sa fluier, fluier” este scris de Catalin Mitulescu si Florin Serban pe baza unei piese de Andreea Valean si este reprezentat pe plan international de Celluloid Dreams.
***
Click pentru programul filmelor care ruleaza saptamana aceasta.