De Citit : Știri

Slumdog Millionaire a luat 8 Oscaruri

| 23 februarie

Marele castigator al celei de-a 81-a editie a Premiilor Oscar este fara niciun dubiu filmul britanic "Slumdog Millionaire" (Vagabondul Milionar), care a castigat nu mai putin de 8 Oscaruri, in cadrul ceremoniei de anul acesta, printre care si distinctiile pentru "Cel mai bun film” si "Cea mai buna regie”.

Cu 8 premii castigate din 10 nominalizari, "Slumdog Millionaire" a iesit victorios din competitia cu "The Curious Case of Benjamin Button", care desi a fost nominalizat la 13 premii Oscar, a plecat acasa cu doar 3 statuete.
Castigator al celor mai importante distinctii ale Academiei americane de film, "Slumdog Millionaire" se poate lauda si cu premiile obtinute pentru "Cel mai bun scenariu adaptat”, "Cea mai buna imagine”, "Cel mai bun mixaj de sunet”, "Cea mai buna coloana sonora”, "Cea mai buna tema muzicala”, precum si statueta pentru "Cel mai bun montaj”.

Filmul sprezinta povestea lui Jamal Malik, un orfan in varsta de 18 ani, venit direct din mahalaua Mumbaiului si care este pe cale sa faca fata celei mai importante zi din viata lui. Sustinut de o natiune intreaga, Jamal trebuie sa mai raspunda la o singura intrebare pentru a castiga fabuloasa suma de 20 de milioane de rupi, la versiunea indiana a emisiunii “Vrei sa fii milionar?”. Numai ca in momentul in care filmarile la emisiune sunt intrerupte pana a doua zi, politia il aresteaza pe Jamal suspectandu-l ca triseaza. Disperat sa-si demonstreze nevinovatia, Jamal le istoriseste povestea vietii lui din mahala, unde a crescut alaturi de fratele sau, toate aventurile prin care au trecut, pana si intalnirile nefercite avute cu mafiotii locali. Un capitol cu totul special nu putea lipsi din povestire. Este vorba despre Latika, fata pe care o iubeste de cand se stie si incearca neincetat sa o gaseasca. Fiecare capitol al povestii din ce in ce mai complexe ascunde raspunsul la una dintre intrebarile jocului. O singura intrebare insa pare a nu-si gasi raspunsul: ce cauta la acest show un copil pe care nu il intereseaza banii? Atat inspectorul, cat si 60 de milioane de spectatori sunt pe cale sa afle raspunsul direct de la Jamal.

Din 13 martie, "Slumdog millionaire" (Vagabondul milionar) va avea premiera in cinematografele Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light, Studio, precum si in Cluj, la cinema Odeon si Cinema City.