De Citit : Știri

Slumdog Milionare, un soundtrack de Oscar

| 12 martie

Universal Music lanseaza coloana sonora a celui mai premiat film din 2008. Cu opt premii Oscar, patru premii Golden Globe si sapte premii BAFTA, Slumdog Millionaire este revelatia anului trecut.
Music From The Motion Picture Slumdog Millionaire a fost marele castigator la Oscarurile din acest an la categoriile muzicale, luand premiile pentru Cea Mai Buna Coloana Sonora si Cel Mai Bun Cantec (Jai Ho).
Soundtrack-ul filmului a fost compus de A.R. Rahman care a pus cap la cap aceasta coloana sonora in doua luni si a inregistrat piesele in numai doua saptamani.
Amestecul muzical de pe soundtrack imbina perfect doua lumi aparent diferite: cea a Bollywood-ului cu cea a hip-hop-ului, reprezentand spiritul celor crescuti pe strazile dure ale Indiei si astfel completand perfect firul narativ al filmului.
Regizorul Danny Boyle, cel care nu era prea incantat de abordarea sentimentala a acestui soundtrack si care i-a interzis lui Rahman sa includa vreun violoncel in piesele de pe album, a declarat ca si-a dorit "o muzica vibranta".
Jai Ho, piesa castigatoare la Oscar s-a bucurat de aprecierea publicului, astfel ca Rahman a decis sa o lanseze ca single alaturi de fetele de la The Pussycat Dolls.
Music From The Motion Picture Slumdog Millionaire disponibil in curand si in Romania in magazinele de specialitate!