De Citit : Știri

Skunk Anansie revine dupa 8 ani cu un “Best Of”

| 31 iulie

Formatia britanica de rock alternativ isi pregateste comeback-ul cu un nou single, “Because Of You”, ce va fi lansat in toamna.
“Skin si compania se intorc anul acesta. Revenirea formatiei Skunk Anansie va fi marcata de lansarea unui nou single, urmat de un album ce cele mai mari hituri”, anunta editia online a revistei muzicale NME.
Astfel, pe 14 septembrie, trupa condusa de Skin (aka Deborah Dyer) va difuza in premiera piesa Because Of You, al carei titlu aminteste de mai vechiul succes inregistrat de melodia Hedonism (Just Because You Feel Good).
Putin mai tarziu, pe 2 noiembrie, Skunk Anansie va pune in vanzare compilatia Smashes and Trashes.
Noul album va avea 15 piese, ale caror titluri nu au fost inca anuntate. Oricum, pe langa noul single, se stie ca vor mai fi inca doua melodii proaspete: Tear The Place Up si Squander.

Cei de la Skunk Anansie s-au despartit in 2001, cand fiecare membru, inclusiv Skin, a inceput o cariera solo.
La finele lui 2008, bateristul Mark Richardson confirma intentiile de reunire a trupei, anuntand un turneu britanic in noiembrie 2009 si un Best Of.
“N-am scos pana acum nici un disc cu cele mai mari hituri. Ni s-a spus de mai multe ori sa facem asta, insa doar acum toata lumea si-a gastit timpul si are chef sa scoata aceasta compliatie. Vor fi si piese noi, dar veti putea asculta si remixuri excelente de la rock si rave pana la dubstep”, promite Skin pe forumul site-ului ei oficial.

Formatia britanica Skunk Anansie a fost fondata in 1994. Numele ei este inspirat dupa basmul african al omului-paianjen Anansie, iar Skunk a fost adaugat doar pentru a face numele mai inspaimantator. Trupa condus de Skin a fost considerata o formatie “politica”, dar Skin a declarat ca prefera titulatura de “clit-rock”, ceea ce ar insemna o salata de heavy metal si revolta specifica feminismului de culoare. Printre influentele muzicale recunoscute ar fi punk-ul unor nume ca Sex Pistols sau Blondie, dar si genurile dub si electro.

Asculta aici piesa trupei Skunk Anansie, Hedonism (Just Because You Feel Good).