De Citit : Știri

Scurtmetraje incitante, glamour si interactive in premiera la NexT 2011

| 28 martie

Cea de-a cincea editie a Festivalul International de Film NexT anunta un program mai variat ca niciodata, pentru toate varstele si gusturile: scurtmetraje premiate la cele mai importante festivaluri din lume, filme pentru copii, scurtmetraje studentesti, lungmetraje de debut, filme in premiera absoluta ale unor regizori deja consacrati si nu numai.
Pe langa competitia festivalului, care cuprinde 26 de titluri din 19 tari si programele deja traditionale in cadrul acestuia, NexT isi asteapta spectatorii cu alte trei sectiuni in premiera cu teme pe cat de diferite intre ele, pe atat de irezistibile pentru public.
Oscars Night
Una din surprizele pe care NexT le pregateste anul acesta publicului este proiectia-eveniment Oscars Night. In seara de vineri, 8 aprilie, Festivalul NexT va recrea la Cinema Scala din Bucuresti atmosfera glamour a Premiilor Academiei Americane de Film si va prezenta spectatorilor scurtmetrajele premiate la Oscar in ultimii cinci ani. Publicul NexT va pasi pe covorul rosu alaturi de vedete din showbizul autohton si de invitatii straini ai festivalului, iar dupa proiectie acestia sunt invitati la o petrecere marca NexT unde atmosfera va fi antrenata de DJ Camil care va mixa muzica de film.
Necenzurat
O alta noutate a Festivalului NexT 2011 este programul Necenzurat, cu filme pentru publicul lipsit de inhibitii si prejudecati. Scurtmetrajele proiectiei Necenzurat abordeaza subiecte incomode si nu sunt recomandate spiritelor conventionale. Programul Necenzurat va avea loc joi, 7 aprilie, de la ora 20:30 la Cinema Elvira Popescu iar accesul este permis doar persoanelor peste 18 ani.
Titlurile acestei proiectii indraznete vorbesc de la sine, fiind mai mult decat sugestive: Threesome (r. Johannes Dullin, Germani/Olanda, 2009), Joaca-te cu mine (r. Piotr Sutkowski, Polonia, 2010), Carne (r. Carlos Conceicao, Portugalia, 2010), Iepurele si prostituata (r. Guerin Van De Vorst, Belgia, 2010), Impulsuri (r. Jose Manuel Carrasco, Spania, 2009), Inmuguriri (r. Pao Paixao, Elvetia, 2010), Doar pentru sex (r. Olivier Nicklaus, Franta, 2010).
Vezi clipul cu secvente din filmele prezentate in cadrul Necenzurat:

New Trends, New Technologies
Nu in ultimul rand, pentru pasionatii de new media si tehnologii interactive NexT va pregati un adevarat live cinema performance, cu programul New Trends, New Technologies. Acesta va aduce in fata publicului NexT o serie de proiecte transmedia. Transmedia este un concept alternativ la experienta clasica de cinema: povestile sunt spuse prin intermediul unei multitudini de platforme si formate, iar spectatorul devine utilizator activ si este invitat sa faca o serie de alegeri care vor decide evolutia povestii si destinul personajelor.
Din programul New Trends, New Technologies face parte scurtmetrajul de fictiune Lucydia, de Jonathan Peters. Regizorul australian realizeaza filme experimentale interactive iar recent si-a concentrat atentia asupra conceperii unor lumi de povesti de proportii considerabile, care arunca o provocare canalelor media sociale. Cel mai recent concept al sau, Lucydia, este o poveste interactiva intr-o lume in care limitele realitatii si fictiunii, ale viitorului si prezentului se intrepatrund si in care sirul povestii depinde de interactiunea cu spectatorii.
Cea de-a doua parte a programului New Trends, New Technologies va miza tot pe conceptul de interactivitate, sub titlul de Crima, Transmedia si Film Interativ si va cuprinde trei proiecte ale regizorului Kirshna Stott, printre care si Crimeface, castigator a doua Premii Webby – Oscarurile Internetului conform New York Times, in 2008.
Cea de-a cincea editie a Festivalului International de Film NexT are loc intre 6-10 aprilie, in Bucuresti, la cinema Scala, Cinema Elvira Popescu si Mansarda Carturesti.
Click pentru detalii festival, informatii bilete si program.
***
Click pentru cele mai recente stiri.