De Citit : Știri

S-au pus in vanzare bilete la TIFF 2009!

| 25 mai

Veste buna pentru cinefilii clujeni: biletele pentru cea de-a opta editie a Festivalului International de Film Transilvania pot fi achizitionate, incepand de astazi, de la casieria centrala a Cinematografului Republica din Cluj-Napoca, dupa urmatorul program:
Luni, 25 mai – Joi, 28 mai: 11:00 – 18:00

Vineri, 29 mai – Duminica, 7 iunie: 09:00 – 23:00

Un al doilea punct de vanzare a biletelor pentru festival va fi disponibil de vineri, 29 mai, cu o jumatate de orainaintea primei proiectii, la multiplexul Cinema City, din incinta Iulius Mall.

Publicul poate achizitiona bilete de intrare obisnuite, valabile pentru o singura proiectie,in valoare de 8 Ron, sau poate opta pentru unul dintre cele 600 de abonamente valabile pentru 8 proiectii. Vor mai fi disponibile 400 de abonamente valabile pentru 3 proiectii dar si 60 de Carduri TIFFin valoare de 180 Ron fiecare. Cardul garanteaza accesul la 30 de proiectii, la alegere, cu exceptia galelor de deschidere si inchidere.

Pe langa studenti si elevi, in acest an si pensionarii vor beneficia de un tarif redus. Cu numai 5,5 lei, acestia vor putea avea acces, pe baza legitimatiei de elev/student si a talonului de pensie, la toate filmele din Festival adresate publicului larg.

De asemenea, tariful pentru filmele inclusein programul special pentru copii si adolescenti este de numai 4 lei.

Mai multe detalii despre preturile biletelor si tipurile de abonamente valabile puteti gasi la Info Bilete 2009.

O noutate absoluta la editia din acest an a TIFF o reprezinta posibilitatea de achizitionare a biletelor de intrare prin intermediul cardului bancar.
In perioada 25-31 Mai, posesorii de carduri Mastercard sau Maestro care achizitioneaza cu acestea bilete la filmele din cadrul TIFF 2009 de la casele de bilete din incinta Cinema Republica sau Iulius Mall din Cluj-Napoca, pot castiga prin tragere la sorti 10 Bilete de Nepretuit, pe baza carora vor putea obtine bilete la proiectiile de gala TIFF 2009.

Pentru a participa la promotie, posesorii de carduri trebuie sa completeze integral talonul de participare disponibil la caseriile din Cinema Republica si la Iulius Mall si sa-l depunain urnele special amenajate.

Detalii despre concurs veti putea gasiin regulamentul de participare disponibil pe site-ul TIFF.

Oferta de filme din acest an a TIFF-ului este deosebit de variata,incercand sa fie pe gustul unui public cat mai larg. Cinefilii se vor putea bucura de 209 filme alese din 39 de tari, toate prezentate pe site-ul TIFF, in Brosura AperiTIFF – Filmele de la A la Z.

Startul acestei editii va fi dat pe 29 mai, la Cinema Republica, de un film proiectatin premiera abolutain Romania, Aminitiri din Epoca de Aur, scris de Cristian Mungiu si regizat de Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Razvan Marculescu, Constantin Popescu si Cristian Mungiu.
Prezentat la Cannes 2009in sectiunea Un Certain Regard si bucurandu-se de numeroase critici pozitive, Amintiri din Epoca de Aur ecranizeaza cele mai cunoscute legende urbane din Romania anilor ’80 recuperand umorul care i-a ajutat pe romani sa supravietuiasca perioadei.

Organizatorii festivalului au redus numarul de invitatii pentru Ceremonia de deschidere din acest an, pentru a permite accesul unui public cat mai larg.