De Citit : Știri

Revival of The Fittest – Visionship

| 26 martie

Hydra Society, un grup care organizeaza conferinte si lecturi publice cu tineri scriitori, si-a propus sa ne schimbe viziunea legata de ceea ce vrem/ putem sa facem la nivel local, adica cum sa conducem cu viziune in creatie, antreprenoriat, urbanism si inginerie sociala.
Astfel, pe 25 martie 2009, in Club Fabrica, MC-ul sesiunii de discutii a introdus in prim plan speakeri cu greutate ca

Melania Damian, strateg, Cube Innovation;
Constantin Goagea, arhitect;
Daniel Gontz, artist vizual… si
Serban Radu, co-fondator Carturesti.

Fiecare dintre acestia, exprimandu-se mai mult sau mai putin coerent, si-a prezintele ideile, totul desfasurandu-se intr-o atmosfera relaxanta si sub egida sloganului "Conduceti cu viziune".
Melania Damian si-a inceput discursul sub titlul "Inovatia, intre disciplina strategica si emotie” si a propus mai multa disciplina si strategie in procesele creative. De asemenea, ea a tinut mortis sa lamureasca auditoriul cu ce se mananca creativitatea si brainstormingul.
Constantin Goagea a prezentat cateva idei simple de cosmetizare a Bucurestiului, care ne-ar face sa traim intr-un oras mai prietenos: trotuar din lemn pe Calea Victoriei, transformarea curtii Muzeului de Arta intr-un spatiu deschis publicului sau, pur si simplu, amenajarea unui spatiu intre blocuri.
Daniel Gontz si-a aratat talentul de artist vizual si a prezentat fotografii cu fantani colorate in Bucuresti si cladiri cu bulina albastra – semn distinctiv pentru cele mai urate dintre acestea. De asemenea, el a lansat zvonul potrivit caruia la MNAC se va deschide un centru care va pune in aplicare proiecte curajoase, printre care si daramarea zidului din jurul Casei Popurului, un mijloc de a creea cat mai multe spatii publice.
Serban Radu a prezentat povestea de succes a librariilor Carturesti, care a trecut prin sabia neiertatoare a mentalitatilor si sistemelor invechite. Acesta a dezvaluit secretul sau, si anume investitia axata pe oameni, in opozitie cu inclinarea spre vanzari si castig rapid.
Jean Lorin Sterian – prozator, jurnalist, regizor si scenarist – neanuntat initial la microfon, s-a folosit de posibilitatea oferita de Hydra Society de a-si prezenta ideile in cinci minute promotionale. Cei de la Hydra l-au numit wild card si, oricine este interesat, poate sa ridice doua degete sus la adresa de mail [email protected] pentru a primi acest statut si aceasta posibilitate.
Acesta a vorbit despre teatrul sau de apartament – Lorgean, idee pe care a imprumutat-o din Rusia anilor ’70, cand era folosita ca forma de rezistenta sociala si politica. El a amintit, de asemenea, si despre distractia cu Grupul Sanitar.
Conferintele "Revival of The Fittest – Visionship" continua si deja au creat in jurul lor un anumit nivel de interes. Speranta moare ultima, nu-i asa?